Labdarúgás

2024.04.29. 08:33

A bajnoki cím zsebben, de a neheze még hátravan

Temesvári sikerével a Bihar FC behozhatatlan előnyre tett szert a III. Liga 8. csoportjának táblázatán.

Jósa Attila

Rangadót rendeztek Temesváron szombat délután, az Electrica Stadionban a III. Liga 8. csoportjában második helyen álló Politehnica az éllovas Bihar FC gárdáját fogadta. A váradi csapat meglepően bátran kezdte a mérkőzést, a fontos találkozókon korábban talán túlzottan is óvatoskodó Florin Farcaş ezzel alaposan meglepte a hazaiakat. A Bihar FC előretolt vonalaival és agresszív stílusával látványosan nem tudtak mit kezdeni a Politehnica játékosai, a 35. percben pedig a vezetést is megszerezte a piros-kék alakulat: Florin Chitaş kapott labdát 22 méterre a kaputól, a tavasszal remek formát mutató középpályás megindult a kapu felé, két védőt is kicselezett, majd laposan lőtt Murariu kapujába (0–1). A Poli első nagy helyzetét az első félidő ráadásában dolgozta ki, Olariu 6 méterről a felső lécet találta el. A második félidőben a Temesvár próbált egyenlíteni, de nem alakított ki veszélyes lehetőségeket, a nagyváradiak védelme jól állta a sarat. 

A lefújást követően akadtak feszült pillanatok, a nagyváradi csapat labdarúgói a Temesvárra elkísérő és őket a mérkőzés alatt biztató szurkolók elé mentek ünnepelni, ekkor a helyi „kemény mag” néhány tagja provokációra hivatkozva a kerítést áttörve beszaladt a pályára, és a Bihar FC játékosai felé vette az irányt, de a rendezők nagy nehézségek árán megállították őket. A Bihar FC 9 ponttal és kapott gól nélkül zárja le az elmúlt hetek három Temes megyei mérkőzését, május 3-án, pénteken 18 órától pedig az újpécsieket fogadja a Bodola Gyula Stadionban. Behozhatatlan előnye birtokában a váradi csapat már az osztályozóra készülhet, a 7. csoportban a Dévai VSK áll a második helyen, így jelen állás szerint a legnagyobb eséllyel ők lehetnek a Bihar FC kihívói az osztályozós torna elődöntőjében.

„Megszenvedtünk ezért a győzelemért. Ellentétes félidők voltak, az elsőben mi irányítottuk, birtokoltuk a labdát és bátran vállalkoztunk támadásokra az ellenfél térfelén. A második félidőben zártabb volt a játék, a Poli hosszú labdákkal próbálkozott, de védekezésben ma nagyon szervezettek voltunk. Minden meccsen változtatunk, Chitaș ma kezdő volt, jól szállt be, gólt is szerzett, de az egész csapat megérdemli a dícséretet. Sok munka vár még ránk, fontos, hogy elkerüljenek bennünket a sérülések. Szeretnénk még fejlődni, hogy akkor legyünk csúcsformában, amikor arra a legnagyobb szükség lesz” – nyilatkozta a rangadó után Florin Farcaș.

Jegyzőkönyv

Temesvári Politehnica – Bihar FC 0–1 (0–1). G.: Florin Chitaş (35.) Poli: R. Murariu – A. Haloş, C. Bocşan, R. Ciurel, C. Pamfile (A. Vlaicu, 90.) – I. Rotariu, D. Olariu, D. Pureca, V. Prună (F. Marincu, 74.), D. Popa (B. Istrate, 74.), R. Curescu. Vezetőedző: Paul Codrea. 

Bihar FC: M. Pînzariu – C. Jurj, Preklet Cs., A. Băican, Gagyi K. – R. Farcaş – A. Gîdea (L. Ioviţă, 89.), V. Calugher (B. Vasile, 64.), A. Vînău (A. Moga, 80.), F. Chitaş (S. Ciocan, 80.) – S. Jurj (L. Tincău, 64.). 

Vezetőedző: Florin Farcaş Vezette: Nicolae Lunca (Kolozsvár) – Emeric Tocai (Nagyszeben), Bogdan Pojar (Kolozsvár)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában