Figyelem!

2023.06.11. 10:49

Felhőszakadásokra figyelmeztető másodfokú riasztás az ország 15 megyéjében

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Felhőszakadásokra figyelmeztető másodfokú (narancssárga jelzésű) riasztást adtak ki vasárnap a meteorológusok 15 megyére, valamint egy elsőfokú (sárga), fokozott légköri instabilitásra vonatkozó riasztást, amely az ország 24 megyéjét és a fővárost érinti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint déli 12 órától este 9 óráig Szilágy, Kolozs, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Suceava, Neamţ és Hargita megyében, valamint Máramaros, Bihar, Fehér, Beszterce-Naszód, Maros és Bákó megye hegyvidékén másodfokú riasztás lesz érvényben. A lehulló csapadék mennyisége helyenként elérheti a 30-40 litert négyzetméterenként, elszigetelten pedig meghaladhatja az 50 litert is.

Ugyanakkor 11 órától este 11 óráig elsőfokú riasztás van érvényben a Bánságban, a Körösvidéken, Máramarosban, Erdélyben, Moldvában, Olténia túlnyomó részében és Munténia egyes részein. Záporok, felhőszakadások, villámlások és dörgések várhatók, elszigetelten jégesőre is számítani lehet. A szél rövid időszakokra megerősödik, viharossá válhat. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 20-25 litert, helyenként a 30 litert négyzetméterenként.

A riasztás Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galac, Vrancea, Kovászna, Buzău, Brassó, Prahova, Dâmboviţa, Szeben, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Szatmár, Ilfov, Bákó, Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Fehér és Bihar megyére, illetve Bukarestre vonatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában