Március 8.

2023.03.08. 09:32

Ciucă: A kormány továbbra is konkrét intézkedésekkel támogatja a nőket céljaik elérésben

Agerpres

A kormány továbbra is konkrét intézkedésekkel támogatja a nőket céljaik elérésben - üzente a nemzetközi nőnapon a miniszterelnök.
„Ma a mellettünk élő nőket ünnepeljük, hálánkat, tiszteletünket és megbecsülésünket fejezzük ki irántuk. Március 8-a a nők jogairól is szól, és biztosítom őket, hogy az általam vezetett kormány konkrét intézkedésekkel továbbra is támogatni fogja őket mindabban, amit el akarnak érni” - írta kedden a Facebook-oldalán Nicolae Ciucă.
A kormányfő bejegyzése szerint a nők a legfontosabb tevékenységi területeken új szakmai mércét állítanak fel, és számos ágazatban úttörő szerepet játszanak. „Életet és reményt adnak, egyensúlyt biztosítanak. Számos területen úttörők, kreatívak, felkarolják az innovációt és a fejlődést. A legnagyobb kihívást jelentő küldetések élén állnak. Minden nap hálásak vagyunk azért, amit tesznek” - fogalmazott a miniszterelnök.
Ciucă szerint 'egyszerre felelősség és megtiszteltetés' a nők támogatása, bevonásuk a társadalmi, gazdasági és politikai döntéshozatalba, ugyanolyan mértékben, mint amilyen mértékben részt vesznek a társadalom fejlődésében.
A kormányfő-pártelnök emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Liberális Párt a nők politikai életben való részvételét aktívan ösztönző projekteket kezdeményez és valósít meg. „Kedves hölgyek és kisasszonyok, napsütéses tavaszt kívánok! Isten éltesse önöket!” - zárta üzenetét a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában