Románia

2022.03.03. 10:53

Bűnügyi kivizsgálás indult a két szerda esti légi szerencsétlenség kapcsán

Illusztráció

Agerpres

 

In rem bűnügyi kivizsgálást indított a bukaresti katonai törvényszéki ügyészség a két szerda esti légi szerencsétlenséggel kapcsolatban, amelyek következtében összesen nyolc személy vesztette életét. Az ügyészek azt vizsgálják, történt-e bűncselekmény. A kivizsgálás során a gondatlanságból elkövetett emberölés és a munkahelyen alkalmazandó egészségügyi és biztonsági intézkedések elmulasztása gyanújának megalapozottságát vizsgálják. A védelmi minisztérium csütörtök hajnalban közölte, hogy életét vesztette a szerda este lezuhant MiG-21 LanceR repülőgép pilótája és a mentésére induló IAR 330-Puma helikopter hétfős legénysége is. 

 

A 86. légibázishoz tartozó MiG 21 LanceR repülőgép, amely légi járőrszolgálatot teljesített Dobrogea felett, 20:03-kor vesztette el a rádiókapcsolatot az irányítótoronnyal, és eltűnt a radarról Cogealac és Gura Dobrogea települések között. Az IAR 330-Puma helikopter 20:21 körül szállt fel a MiG 21 LanceR repülőgép keresésére és mentésére. A helikopter öttagú legénységéhez a román haditengerészet két tengeri mentőszolgálatosa is csatlakozott. A helikopter elvesztette a rádiókapcsolatot az irányítótoronnyal, és 20:44 körül eltűnt a radarról. A Konstanca megyei Gura Dobrogei közelében zuhant le. A védelmi minisztérium közölte, hogy mind a MiG 21 LanceR pilótája, mind a keresésére induló hét katona meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában