Románia

2022.02.26. 09:07

A kormányfő szerint négy további határátkelőhelyet lehetne megnyitni Ukrajnával

Forrás: gov.ro

Agerpres

 

Románia további négy határátkelőhelyet nyithat meg Ukrajnával, hogy megbirkózzon a menekülthullámmal - mondta Nicolae Ciucă miniszterelnök pénteken, a Suceava megyei Siret településen tett látogatása során. Ciucă elmondta, négy határátkelőt lehetne még megnyitni az ukrán-román határon, ezek jelenleg nem aktívak. A kérdésről már tárgyaltak a román határrendészet képviselőivel, de a döntéshez szükség van az ukrán fél hozzájárulására - szögezte le a kormányfő. Mind a négy határátkelő Suceava megyében van, Ulma, Grimăuţi, Vicovu de Sus és Izvoarele Sucevei településeken.

 

Bejutott Romániába a sireti román-ukrán határátkelőnél rekedt 18 román állampolgár

 

Bejutott Romániába a sireti román-ukrán határátkelőnél belépésre várakozó 18 román állampolgár - tájékoztatott a Facebook-oldalán szombat hajnalban Nicolae Ciucă miniszterelnök. Az ukrajnai kőolaj-kitermelésben dolgozó 18 személy a határátkelőnél kialakult torlódás miatt nem tudott bejutni az országba. Nagyon nagy számú ukrán állampolgár várakozott belépésre, és lassan haladt az útlevél-ellenőrzés az ukrán oldalon. Nicolae Ciucă a belügyminisztérium tájékoztatására hivatkozva közölte, hogy a román hatóságok azonosították a 18 román állampolgárt, és segítettek nekik gyalog átjutni a határon. "Örvendek, hogy megérkeztek az országba. A román állam valamennyi illetékes intézményét mozgósítottuk annak érdekében, hogy megóvjuk a román állampolgárok életét és humanitárius segítséget nyújtsunk az ukrajnai orosz katonai agresszió érintettjeinek" - olvasható a miniszterelnök bejegyzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában