Gazdaság

2021.12.16. 12:29

Szükségtelennek tartja Iohannis a romániai vállalatok éves forgalmának megadóztatását

Forrás: digi24.ro

Agerpres

 

Klaus Iohannis csütörtökön kifejtette, hogy szükségtelennek és helytelennek tartja a vállalatok éves forgalmának a koalícióban felvetett megadóztatását.

Az államfő a brüsszeli EU-csúcs előtt nyilatkozott a sajtónak a belga fővárosban. Emlékeztetett a koalíciónak arra az ígéretére, hogy jövőre nem növelik az adókat és nem vezetnek be újakat. "Nekem ez a többletadó szükségtelennek, haszontalannak és helytelennek tűnik, hogy fogalmazzak világosan" - jelentette ki.

Iohannis szerint nem érdemes "túllihegni" ezt a kérdést, mert a koalíció nem fogja most bevezetni ezt az új adónemet. "Csak tárgyaltak róla a kormánypártok, de alkalmazni nem fogják" - jegyezte meg.

Az államfő elmondta, világosan tudomására adta a koalíció vezetőinek, hogy Romániának teljesítenie kell a gazdasági makroadatokkal kapcsolatos vállalásait, csökkentenie kell a deficitet és strukturális reformokat kell végrehajtania.

"Végre kell hajtanunk az országos helyreállítási tervben foglalt reformokat. Figyelem! Ezek nem javaslatok, hanem feladatok. Románia kötelezettséget vállalt a reformokra, és végre is fogja hajtani ezeket" - jelentette ki Iohannis.

Az államfő természetesnek nevezte a koalíción belüli vitákat, szerinte az lenne a furcsa, ha egy liberális és egy szociáldemokrata párt között nem lennének nézeteltérések. Ugyanakkor úgy értékelte, hogy eddig a koalíció ésszerű döntéseket hozott, és a kormány "nagyon jól mozgott".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában