Politika

2020.02.05. 16:17

Ludovic Orban: A kormány talpra esik

A parlamentet 'visszahúzó erők' dominálják, amelyek lábbal tiporták a demokráciát, de a kormány talpra esik – jelentette ki Ludovic Orban, miután az általa vezetett kabinet megbukott a bizalmatlansági indítvány parlamenti elfogadása nyomán.

'Egy visszahúzó erők által uralt parlament, amely lábbal tiporta a demokráciát és Románia alapvető érdekeit, ma úgy döntött, hogy bizalmatlansági indítvánnyal leváltja az általam vezetett kormányt. Amint azt az indítvány megvitatása előtt is mondtam: a kormány talpra esik' – nyilatkozta a miniszterelnök.

Orban kifejtette, hogy a liberális párti kormány fölött egy 'mérgező' parlamenti szövetség bíráskodott, amely már régóta elvesztette Románia lakosságának támogatását.

'Elvesztettünk egy csatát, de meg fogjuk nyerni a Romániáért vivott háborut' – jelentette ki, hozzátéve: kormánya azért bukott el, mert volt bátorsága felelősséget vállalni egy olyan törvényért, amely a elmélyítette volna a demokráciát, és lehetőséget nyújtott volna legitim és felelős polgármesterek választására.

Orban megköszönte azoknak a politikai partnereinek, akik segítették a PSD-kormány megbuktatásában és végig kitartottak mellette. 'Meggyőződésem, hogy a parlamenti választások után Romániának becsületes, a közérdekre figyelő emberekből álló parlamentje lesz' – mondta még a PNL elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában