Beszámoló

2024.04.16. 09:06

Változatos programok a régiségvásáron

Forrás: Facebook/Târg Biharia /Bihar község vásár

Hatodik alkalommal rendezték meg a bihari földvárban a régiségvásárt az elmúlt hétvégén. A rendezvény ezúttal számos alprogrammal kibővült, a régiségek mellett ugyanis különböző kézműves termékeket lehetett vásárolni, de a vásár keretén belül szervezték meg a Bihar megyei Retromobil Klub Tavaszi Retroautó Parádéját is, valamint a diószegi és székelyhídi Wild Hawks, a Bihar megye motoros lányai, illetve a bihari Hawks Bikers motoros klub találkozóját, amelyen versenyt is szerveztek.

Az eddigi legnagyobb régiségvásárra nemcsak a környékről, hanem Aradról, Temesvárról, Kolozsvárról és Szatmárnémetiből is érkeztek érdeklődők kihasználva a jó időt. A kézműves termékek vásárán többek között sajtok, levendulatermékek, ásványok, lekvárok, ékszerek és kerámiatárgyak között lehetett válogatni, utóbbival érkezett a vásárra szombaton Ambrus Attila, ismertebb nevén a Viszkis is. A régiségek terén bútorok, hangszerek, porcelánbabák, írógépek, régi könyvek sorakoztak az eladandó portékák között. A veteránautók kiállításán is számos különlegességre akadhattak az autócsodák szerelmesei: a felvonultatott autók között Mustang, Mercedes Cobra, Jaguar, de Trabant, régi Dacia és egy ARO is látható volt.

Nem maradt el a bográcsozás sem, amelyen a csapatok szintén összemérhették tehetségüket. Az ételadagok eladásából befolyt összeget a Bihari Polgármesteri Hivatal jótékonysági célra használja fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában