DASO

2024.04.15. 15:38

Új napközi nyílt a Kolozsvári úton

Forrás: DASO

BN-összeállítás

Megnyitotta kapuit a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO) alárendeltségébe tartozó új napközi központ, amelyet a váradi önkormányzat európai uniós forrásokból építtetett a Kolozsvári úton. A központban egyébként biztosítva vannak a gyermekek egészségének védelméhez szükséges feltételek, népszerűsítik az egészséges életmódot és elősegítik a szükséges egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést is. A hónap elejétől több gyermek látogatja az intézményt. Az első napokban a kedvezményezett hátrányos helyzetű gyerekek megismerhették az épületet, a tágas pihenő- és tanulótereket, a központ személyzetét és a tervezett tevékenységeket. Az Egészség Világnapjának apropóján a napközi központ munkatársai az egészséges életmódról és étkezésről beszéltek a gyerekeknek: egy sor higiéniai szabályt ismertettek a kicsikkel mind a közösségi, mind az egyéni higiéniával kapcsolatban, illetve az egészséges táplálkozással és fogmosással kapcsolatos kísérletet is tartottak.

Anca Grama, a DASO igazgatója elmondta: „Örülök, hogy sikerült megnyitnunk az új nappali központot a Kolozsvári úton, amit mi és a környékbeli gyerekek is nagyon vártak. Többségük a Ioan Slavici iskola diákja. Nagyon jó a kapcsolatunk a tanintézménnyel és a gyermekek szüleivel is. A következő időszakban még több gyereket tudunk fogadni, az épület 60 férőhelyes. Központunk küldetése az iskolai lemorzsolódás megelőzése a nevelési, szocializációs, étkeztetési, tanácsadási tevékenységek révén. Oktatási tevékenységeket szervezünk a szülők számára is. A központnak továbbá van egy nagy sportterme, amelyet nemcsak az ide járó gyerekek, hanem a Ioan Slavici iskola diákjai is használnak majd. Meggyőződésem, hogy az oktatás és az általunk nyújtott támogatás révén ezeknek a gyerekeknek szebb jövőjük lesz!” 

Forrás: DASO

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában