INCHE

2024.04.16. 08:30

Keresztény felsőoktatási intézmények képviselői találkoztak Nagyváradon

A Partiumi Keresztény Egyetem adott helyet az International Network for Christian Higher Education (INCHE) globális szervezet vezetői találkozójának és workshopjának április 11-én. A találkozón tíz ország felsőoktatási intézményeinek és szervezeteinek képviselői voltak jelen.

Forrás: Facebook/Partiumi Keresztény Egyetem Nagyvárad

BN-összeállítás

Az INCHE tagjait összekötő közös cél a keresztény felsőoktatás fejlődésének előmozdítása világszerte. A szervezet hálózatszerűen, a keresztény értékeket szem előtt tartva törekszik arra, hogy szakmai fejlődés, ösztöndíj, kapacitásépítés és kommunikáció révén fejlessze tagintézményeit, miközben a fejlődő világ és változó társadalom igényeit is figyelemmel kíséri. Az INCHE tagjai 6 kontinensen élnek és tevékenykednek, az INCHE főiskolák, egyetemek és tagszervezetek pedig a világ minden táján megtalálhatóak. Dr. habil. Maior Enikő rektorhelyettes kapcsolatépítő munkája nyomán 2018-ban csatlakozott a Partiumi Keresztény Egyetem is a hálózathoz. Azóta közös projektek valósultak meg, illetve a PKE hallgatói és oktatói is több meghirdetett programban vettek részt. 

Forrás:  Facebook/Partiumi Keresztény Egyetem Nagyvárad

A PKE-n megszervezésre került találkozón a résztvevők megvitatták az INCHE célkitűzéseit, jövőbeli terveit és a terjeszkedésre irányuló módszereket. A rendezvény egyik központi témája annak megvitatása volt, hogy a keresztény felsőoktatás milyen kihívásokkal néz szembe napjainkban, illetve hogyan viszonyul egymáshoz a kereszténység és a demokrácia fogalma. Mindezek mellett felmerült a hit és a tudomány integrációjának, valamint a fenntarthatóság kérdése is. A program ideje alatt sor került a szervezeti struktúrával kapcsolatos, gyakorlati kérdések megvitatására is.

Az International Network for Christian Higher Education (INCHE) számára – a jól meghatározott értékek mellett – az irányadó elv a fejlődés. Ehhez az INCHE tudásanyagot biztosít. Konferenciákon, webináriumokon, műhelymunkákon és fórumokon keresztül olyan ötletekkel és eszközökkel látják el a felső- és középszintű intézményi vezetőket, amelyek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a tagok lépést tartsanak a változásokkal. A fejlesztési kezdeményezések további gyakorlati haszna, hogy a különböző tudományterületek képviselői tapasztalatcsere útján segítik egymást abban is, hogy hatékony pedagógiai gyakorlatokkal gazdagodjanak.

A mostani alkalom előadásai és csoportmunkái is arra adtak lehetőséget a résztvevőknek, hogy bővítsék ismereteiket és megtalálják azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével mentorként, oktatókét és kutatóként is fejlődhetnek.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában