Támogatás

2024.02.07. 15:32

Átadásra kész egy új iskolaépület Szalárdon

Ciucur Losonczi Antonius

Európai uniós támogatással épült új, korszerű ingatlanba költözhetnek nemsokára a Szalárdon tanuló elemista diákok, az épület átadási/átvételi ünnepségét e héten pénteken fogják tartani. Dr. Nagy Miklós polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy még az előző mandátuma idején, öt évvel ezelőtt pályázott a helyi önkormányzat támogatásra a Regionális Operatív Programon keresztül, de a bürokratikus eljárások miatt csak most jutottak abba a szakaszba, hogy az épület átadásra kész állapotba került. 

 

Hangsúlyozta: ennek a felavatása még nem jelenti azt, hogy a gyermekek hétfőtől már be is lakhatják, hiszen ezt jóvá kell még hagynia a közoktatásban a minőséget ellenőrző és biztosító bizottságnak (ARACIP), de annak, hogy ezt egyáltalán kérvényezni tudják a Tanügyminisztériumtól, feltétele volt az, hogy az épület át legyen adva. Amúgy egy nagyon korszerű, a 21. századi követelményeknek minden szempontból megfelelő ingatlanról van szó, melyhez egy sportpálya is tartozik. A földszinten ebédlőt és konyhát alakítottak ki, mert szerintük a tej-kifli programnak a jelenlegi formában nincs semmi értelme, mivel „nem életképes”. Az emeleten pedig az osztálytermek és a tanári szoba van.

 

Egyébként Szalárd szerencsés helyzetben van, mert sok a gyermek, több mint 600 diák helyben tanul, az általános iskolában, s kétszáz körül van azoknak a száma, akik Nagyváradra ingáznak líceumokba, szakiskolákba. Ebbe az új épületbe az elemisták fognak járni, remélhetőleg minél hamarabb, öt osztály körülbelül 125 tanulója, tájékoztatott Nagy Miklós.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában