Kárfelmérés

2023.12.29. 16:00

Közel kétmillió lejes kár keletkezett az áradások miatt

Ciucur Losonczi Antonius

Dumitru Țiplea prefektus 1.710.000 lej értékben igényelt támogatást a román kormánytól a Bihar megyében december első felében történt áradások okozta károk enyhítésére. A kormánybiztosi hivatal közleménye szerint december 28-án ülésezett a megyei katasztrófavédelmi bizottság (CJSU), mely jóváhagyta a november 30. és december 2., illetve december 13-15. között tizennégy Bihar megyei településen keletkezett károk felméréséről szóló jelentéseket. A beszámolók alapján megrongálódtak magán- és állami ingatlanok, megyei, községi, erdei és földutak, hidak és kisebb átkelők. Az érintett helységek Kalota, Rév, Tőtös, Szombatság, Kerekesfalva, Csékehodos, Alsótopa, Pusztahodos, Bihardobrosd, Biharrósa, Kósgyán, Sóstó, Felsőlugas és Dizsér. „Gratulálok a gyorsaságukért és a határozott beavatkozásukért a mentőcsapatoknak. Ugyanakkor értékelem azt is, hogy a polgármesterek prioritásként kezelték, hogy jelentéseket készítsenek, és a szükséges támogatásokhoz folyamodjanak”, nyilatkozta Dumitru Țiplea prefektus.

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztériumnak továbbított határozattervezet szerint az árvizek okozta károk enyhítésére szánt pénzforrásokról kormányhatározattal fognak dönteni, a 2023. évi állami költségvetésben elkülönített tartalékalapból utalnak majd át összegeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában