Veszély

2023.12.13. 19:08

Fa zuhant egy autóra Köröstarján bejáratánál

Fotó: Videókép/bihon.ro

BN-összeállítás

Tragédiával is végződhetett volna az az eset, amely szerda délelőtt, nem sokkal 10 óra előtt történt a 797-es megyei úton, Köröstarján bejáratánál: egy személyautó éppen a megyei úton haladt, amikor egy kiszáradt fa a járműre zuhant. A helyszínre több mentőcsapat érkezett ki, szerencsére személyi sérülés nem történt.

A bihon.ro egyik olvasója egy térfigyelő kamera felvételét is eljuttatta a szerkesztőséghez, melyen jól látszanak a történések. Eszerint az érintett útszakaszon több autó közlekedett, amikor elkezdett dőlni a fa. Egy furgon elhaladt mellette, azonban a mögötte érkező személyautó pont a fa alá került. A gépkocsi ezután lehúzott az úttestről és az út melletti sáncban állt meg.

A bihon.ro egyik olvasójának elmondása szerint az útszakaszon még legalább 5-6 olyan kiszáradt fa van, mely bármelyik pillanatban kidőlhet. Hozzátette: abban, hogy a fa kidőlt, a szerdai nagy esőnek is szerepe lehetett. Az anyagi károknál sokkal nagyobb baj is történhetett volna – fogalmazott. „Már többször jeleztük, hogy probléma van, a kiszáradt fák valódi veszélyt jelentek, a kivágásukra vonatkozó felelősséget pedig egymásra hárítják az illetékesek” – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában