Várakozás

2023.11.30. 15:31

Fennakadások alakultak ki a határátkelőkön a hosszú hétvégén

Fotó: Pikó Stefánia

Erdon-összeállítás

A román határrendőrség honlapján elérhető, határforgalmat valós időben mutató alkalmazás szerint 12 óra 30 perckor 110 perc volt a várakozási idő a Bors II. határátkelőnél, annak ellenére, hogy mind a hat ellenőrző sáv nyitva állt. A Bors I. határátkelőnél valamivel kevesebbet kellett várakozni, itt a déli órában is 90 percet kellett álljanak az autósok. Délután négy órakor mindkét borsi határátkelőnél 90 perces volt a várakozási idő, de zsúfolt a székelyhídi határátkelő is, ahol 110 percet kell várakozni a kilépésre, illetve ugyanennyit kell sorban álljanak azok is, akik a nagyszalontai határátkelőt választották. Valamivel kevesebb, negyven perces a várakozási idő az érmihályfalvi átkelőnél.

„Két kilométeres sor állt előttünk, amikor megközelítettük a Bors I. határátkelőt, másfél óra várakozás után még mindig mintegy 350 méterre álltunk az ellenőrző ponttól. Csak lépésben lehet haladni, sokan tolakodnak előre, bujkálnak a sorok között, ingerültek. Időközben áttereltek egy olyan sorba, ahol egyébként a buszokat szokták ellenőrizni” – nyilatkozta portálunknak egy olvasónk, aki személygépkocsival igyekezne Magyarországra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában