Közlemény

2023.10.05. 18:00

Folytatódik a helyi roncsautóprogram

Illusztráció

ERDON-összeállítás

Hasznos tudnivalókkal látja el a nagyváradi önkormányzat a helyi roncsautóprogramba beiratkozott autótulajdonosokat. A hivatal tájékoztató közleményéből kiderül, hogy a szeptember 30-iki határidőig Nagyváradon 554 személy iratkozott be, hogy töröljön a forgalomból 568 régi autót. A továbbiakban a jelentkezők 2023. december 29-ig meg kell kössék a finanszírozási szerződést a városházán. Ezt a dátumot követően 2024. február 29-ig adhatják le járművüket, amelyet aztán törölnek a forgalomból. Az autónak a forgalomból és az önkormányzat nyilvántartásából való törléséhez szükséges dokumentumok bemutatása után harminc munkanapon belül megkapja a tulajdonos a 3000 lejes összeget, ami a programban való részvételéért jár. Fontos tudni, hogy az igénylők csak a szerződés megkötése után adhatják le járművüket az erre felhatalmazott cégek egyikénél. A járművet leadása után törlik a forgalomból. Az igénylő a Bihar Megyei Rendőrség gépjármű-nyilvántartási osztályától megkapja az autó forgalomból való kivonását igazoló jegyzőkönyvet és a nyilvántartásból való törlési bizonyítványt, ezeket a dokumentumokat el kell juttassa a polgármesteri hivatalhoz személyesen vagy elektronikus postán a primarie@oradea.ro e-mail címre. Mindezek után kapja meg az igénylő a pénzt a bankszámlájára. A közlemény kiemeli, hogy az összeget csakis banki átutalással juttatják el a jogosultaknak.
A helyi önkormányzattal történő szerződéskötéshez az érdekeltek a következő dokumentumokat kell elvigyék a városházára legkésőbb 2023. december 29-ig: típuskérvény, másolat az igénylő személyi igazolványáról vagy útleveléről, a kérelmező nevére kiállított adóigazolás arról, hogy a kérvényező minden adóját kiegyenlítette, a járműazonosító igazolvány másolata, bankszámlakivonat. Ha van a járműnek társtulajdonosa, akkor az ő személyazonosító dokumentumának a másolata is kell. Ha megbízott segítségével intézi az autótulajdonos az ügyletet, akkor szükség van közjegyző által kiállított meghatalmazásra a megbízásról, valamint a megbízott személyazonosító dokumentumának a másolatára is. Ha a benyújtott dokumentumokban szereplő információk között ellentmondások (hiányos, helytelen vagy elavult adatok) vannak, akkor a kérelmet elutasítják, de a kérelmezőnek lehetősége van a határidőn belül kijavítani és újra benyújtani azt. A helyi roncsautó ügymenete megtekinthető a város hivatalos honlapján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában