REdit

2024.05.08. 14:39

Örömtánc a Szent László téren

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

BN-összeállítás

A senior örömtánccal ismerkedhetnek meg azok, akik ellátogatnak a Festum Varadinum programsorozat keretében május 11-én, szombaton 10 órától a Szent László téren megszervezendő REdit senior örömtánc flashmobra. „Ez egy olyan mozgásfajta, amelybe a szépkorúak könnyedén be tudnak kapcsolódni és ezt heti rendszerességgel, egészségük jobb fenntartása, megóvása érdekében gyakorolhatják. A REdit Senior Örömtánc tevékenységet Radvánszki Edit és csapata hozza el Nagyváradra” – olvasható az esemény ismertetésében. Hívnak és várnak mindenkit, akinek fontos az egészségével való egyéni törődés. Szervező a Romániai Keresztény Nők Ökumenikus Fóruma.

Ezt megelőzően, május 10-én, pénteken 17 órától a csillagvárosi református gyülekezetben tart előadást Radvánszki Edit, a dunakeszi REdit Senior Örömtánc klub vezetője az Alzheimer Café-programsorozat keretében. Az előadó ugyanakkor a REdit Idősbarát Egyesület elnöke is, aki így mutatja be az örömtáncot: „Egy kifejezetten könnyed és szórakoztató mozgásformáról van szó, úgy szoktam összefoglalni, hogy egyszerre mozgás, öröm és agytorna. Ráadásul egy nagyszerű közösségi élmény is. (…) Nem szükséges hozzá partner, egyedül is lehet érkezni, és különösebb edzettséget sem igényel. Egy olyan mozgásforma, mely úgy mozgat át, hogy nem okoz a test számára terhelést. Mégis dolgozik a tüdő, a szív, az izomzat, hatásos a csontritkulás elleni védekezésben is – mint a legtöbb mozgásforma. Emellett pedig, amit mindenki átél: a mozgás és a tánc öröme, ami kihat a lélekre is. Egyszerűek a lépések, vidám a zene, ráadásul remek közösségi élményt is nyújt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában