Munkálatok

2022.04.14. 08:19

Helyükre kerültek az első gerendák

Pap István

Jól haladnak a Pece patak fölött épülő új híd munkálatai Nagyváradon. A szerdai nap folyamán a helyükre illesztettek hat, egyenként tizenhat méter hosszú gerendát. Összesen tizenkét gerenda lesz a hídon, a másik hatot ma illesztik be a helyükre. Ezután a vasbeton szerkezet megerősítése, a födém betonozása, a vízszigetelés következik, végül pedig a két aszfaltréteget öntik le a hídra. Az új híd a Radu Enescu és a Trotușului utcákat köti majd össze, és autóval, kerékpárral, illetve gyalogosan is lehet majd közlekedni rajta. „Így sokkal könnyebbé válik a közlekedés a környéken, mivel Őssinek ezen a részen a Veteranilor lakónegyedből lehet majd eljutni Szentandrásra” – idézte Florin Birta polgármester szavait a hivatal közleménye. Az új közúti összeköttetés teljes hossza 109 méter, ebből közel 17 méter lesz maga a híd és 92 méter az új utca, mely a Radu Enescu és a Trotușului utcákat köti majd össze. 

A kivitelező a Porr Construct cég, mely mostanáig már elvégezte a földmunkákat, lebontotta az ottani építményeket, a járdákat, behajtókat; ezt követően új járdákat alakít ki, megépíti magát a hidat és az új utat, továbbá munkálatokat végez a patakmederben, kiépíti az esővíz-elvezető csatornákat, elvégzi a partmegerősítő munkálatokat. Az új út teljes hosszában LED-égős közvilágítást építenek ki. A kivitelezési szerződés értéke 2.147.778 lej áfa nélkül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában