Közlemény

2022.03.12. 09:00

Kezdődik a tavaszi nagytakarítás Váradon

Fotó:

Pap István

 

A nagyváradi önkormányzat március 11-től, azaz mától kezdi meg a tavaszi nagytakarítást a város közterületein. A polgármesteri hivatal közleményében azt írja, hogy ezt a feladatot a RER Vest köztisztasági vállalat fogja ellátni, mely a zöldövezeteket, a tereket, az utak menti területeket fogja megtakarítani. Az akció márciusban és áprilisban fog zajlani a következő program szerint: pénteken a 2. számú övezetben végezték el a takarítást (Szőllős, Velence negyedekben, a vár környékén, a Ghillányi/Cantemir úton és környékén, a Kolozsvári úton és környékén, az Eminescu és a Tineretului lakónegyedekben), március 18-án a 4. övezetben takarítanak (Rogériusz, Püspöki, Oncsa telep, Olaszi), március 25-én az 1. számú övezetben fognak tevékenykedni (Őssi, Grigorescu, Európa lakónegyed), míg április 1-jén a 3. számú övezet kerül sorra (a Fő utca, a nagyállomás és környéke, a Kanonok sor, a Sztaroveszky/Magheru út, a Făcliei út és a Szilvás). A RER alkalmazottai felszedik a zöldövezetekben, a játszótereken lévő szemetet, összegereblyézik a lehullott leveleket, ágakat, leseprik a sétányokat, aszfaltozott, betonozott területeket és kiürítik az utcai szemeteskukákat.

 

A hivatal közleménye felhívja a figyelmet arra is, hogy április 1-től kezdődik és április 15-ig tart a tavaszi nagytakarítás a nagyváradi lakótársulások számára is, melyek a tömbházak melletti zöldövezeteket, az ingatlanok bejáratának a környékét, a magánházakban lakók pedig a házuk előtti területeket, valamint a járda és a közút közötti zöldövezeteket kell majd megtisztítsák. Ugyanakkor április 4–15. között újabb nagy méretű hulladékgyűjtési kampány lesz a városban. Ennek keretében a természetes személyektől nagy méretű holmikat (bútorokat, háztartási eszközöket, matracokat, szőnyegeket stb.), valamint veszélyes hulladékokat (tisztítószerek, vegyszerek, festékek, belsőépítészeti munkálatokhoz használt anyagok csomagolását, elemeket, akkumulátorokat) fognak elszállítani. Erről a kampányról egy későbbi időpontban nyújt majd részletesebb tájékoztatást a polgármesteri hivatal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában