Közlemény

2021.08.02. 18:00

Fáradtan a volánnál: a rendőrség tanácsai

Fotó: Illusztráció

Közlemény

A kimerültség, fáradtság a közlekedésben történő balesetek gyakori okozója. A fáradtság, aluszékonyság a reakcióidő, a teljesítőképesség, a figyelem romlásához vezet, ezen az állapoton pedig a nyári hónapok hősége is súlyosbít. A Bihar megyei közlekedésrendészet közleményben fogalmazta meg tanácsait azzal kapcsolatban, hogyan előzzük meg az efféle, akár életveszélyes baleseteket.

Indulás előtt legalább 8 óra pihenésre, alvásra van szükség. Kétóránként vagy 160 kilométerenként tartsunk szünetet. Lehetőség szerint vigyünk magunkkal valakit, aki szükség esetén átveheti a vezetést vagy figyelni tud állapotunkra. Amennyiben nem muszáj, kánikula idején ne közlekedjünk autóval 10 és 18 óra között, különösen krónikus betegségek esetén. Ha feltétlenül útnak kell indulni, gyakran meg kell állni árnyékos helyeken és nagyon fontos, hogy a sofőr folyamatosan hidratáljon, igyon sok vizet. Indulás előtt a jármű állapotát is fontos átvizsgálni. Az utakon szigorúan be kell tartani a féktávot, és a sebességgel is különösen óvatosnak kell lenni ilyenkor. Mindemellett fontos, hogy minden, a közlekedésrendészet és a helyi önkormányzat által előírt szabályt, forgalomkorlátozást betartsunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában