Rendhagyó mód

2020.11.24. 14:09

A Szigligeti Színház előadása az Országos Színházi Fesztiválon

A Szigligeti Színház előadása az Országos Színházi Fesztiválon November 22–29. között rendhagyó keretek között, online tartja az ország legfontosabb színházi seregszemléjét a Román Színházi Szövetség (UNITER).

Az Országos Színházi Fesztivál harmincadik kiadásának programjában a nagyváradi Szigligeti Színház Napnyugat Expressz című előadása is helyet kapott. Az előadást november 26- ától kezdődően, 48 óráig tekinthetik meg az érdeklődők, ingyenesen, a www.fnt.ro honlapon. A Napnyugat Expreszsz rendkívüli éleslátással elemzi a Kelet-Európa-sztereotípiákat, s nem kevés iróniával idézi meg a Balkán világát, ahol a legkeményebb dolgokat és meglepetéseket az élet tartalmazza.

A készülődő produkcióról a rendező korábban elmondta: „Vişniec költői színházi formanyelve nagyon alkalmas arra, hogy a Balkán e dekadens világával sűrítetten szembesítsen. A most bemutatandó előadás túl azon, hogy magyar nyelvű ősbemutató, még egy nagyon fontos újdonságot tartalmaz: Vişniec egy olyan szövegverziót küldött nekem, amelynek egyes jeleneteit sem nyomtatásban, sem színpadon nem olvashatta-láthatta a közönség.”

Borítókép: az előadás egyik jelenetéből

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában