Utcafórum

2020.09.19. 11:52

Szilágyi Zsolt: Berettyószéplaknak olyan polgármester kell, aki kiáll a helyeikért

Berettyószéplakon tartott utcafórumot Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt megyei tanácselnök jelöltje Helmeczi Tibor, a Magyar Polgári Párt polgármesterjelöltje meghívásának eleget téve. A mintegy hetven, magyar és román érdeklődő több olyan problémát is felvetett az Erdélyi Magyar Szövetséghez tartozó két politikus előtt, melyek komolyan befolyásolják a helyiek mindennapi életét.

Fotó: Vigh Laszlo Miklos

Tóth Ádám

A fórumon szóba került az égető munkahelyhiány, mely elvándorlásra készteti a fiatalokat, terítéken volt a tizenkét éve épülő csatornahálózat kérdése, de nem maradhatott ki a helyiek egészségére súlyosan kiható, az olajipari tevékenységhez köthető levegőszennyezés sem.

A munkahelyek kérdéséről szólva Szilágyi Zsolt rámutatott, hogy jó példáért, sikeres megoldási mintáért nem kell messzire mennünk, elég Nagyváradig tekintenünk. Ahogyan ott volt lehetőség és akarat ipari parkok létrehozására, és ezzel több ezer munkahely megteremtésére, úgy Berettyószéplak esetében is jó lehet ez a megoldás. „Kisebb léptékben, ipari parkok kiépítésével Berettyószéplakon sem lehetetlen feladat munkahelyek teremtése” – vélekedett.

Szó esett a fórumon arról is, hogy nagyon sok utca és út vár még aszfaltozásra a településen, mint ahogyan azt sem hallgatták el a helyiek, hogy tűrhetetlennek tartják a csatornahálózat körül tizenkét éve tartó helyben járást. „Ha a jelenlegi polgármester nem partner a problémák megoldásában, most itt a lehetőség olyasvalakit támogatni, aki a jó irányú változást hozhatja el“ – hangsúlyozta Szilágyi Zsolt. Szerinte Helmeczi Tibor személyében most egy valóban esélyes jelöltet támogathatnak a helyiek, aki a közösség érdekei mellett áll ki, a helyi lakosok szempontjait védi akár egy óriás multicéggel szemben is. Berettyószéplakon a változás lehetősége a helyiek kezében van, ezt nem szabad elszalasztani, esélyt kell adni azoknak, akik dolgozni szeretnének, hogy a település élhető, fejlődő település lehessen, ebben pedig a megyei tanács Néppártos magyar tagjainak támogatására is számíthatnak – hangoztatta a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában