Siker!

2020.08.24. 10:10

Magyar feliratok és magyar nyelvű hangos utastájékoztatás

 

A Néppárt megalakulása óta következetesen és kitartóan küzd nyelvi jogaink érvényesülése érdekében. Valljuk, hogy nyelvi jogaink tekintetében nem szabad engedményeket tennünk, éppen ellenkezőleg, az élet minden területén dolgoznunk kell azok érvényesüléséért, hiszen – sok más tényező mellett – anyanyelvünk szabad használata garantálhatja, hogy őshonos nemzetként itthon érezzük magunkat szülőföldünkön, ne pedig másodrangú, megtűrt állampolgárnak.

A közterületeken, és megyeszékhely tömegközlekedési eszközein megjelenő magyar feliratok az európai értelemben vett normalitás jelei, melynek minden magyar ember csak örülhet, pártállástól függetlenül. A város régi és új villamosain, autóbuszain a napokban elkezdődött, és augusztus végéig befejeződik a három nyelvű (román, magyar és angol) utastájékoztató feliratok kihelyezése. Ez az eredmény a Néppárt következetes munkájának, Zatykó Gyula polgármesteri tanácsadó kiállásának köszönhető, és egy többéves, korrekt munkakapcsolat gyümölcse is egyben a város jelenlegi vezetésével. A háromnyelvű feliratok mellett további jó hír, hogy Zatykó Gyula polgármesteri tanácsadó kifejezett kérésére a villamosokban az eddig csak román nyelvű hangos utastájékoztatás, mely a soron következő megállóra hívja fel az utasok figyelmét, a jövőben magyarul is elhangzik majd. Bízunk benne, hogy a váradi magyarok örömmel fogadják majd ezeket a változásokat, melyek szerencsésebb történelmű országokban évtizedek óta a mindennapi normalitás részei, és melyek Nagyváradon is a többségi nemzet és az őshonos magyarság közötti harmonikus együttélés eszközei lesznek.

Az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában