Beruházás

2020.07.02. 09:14

Készülnek a tervek

Bihar megyében még három olyan város van – Margitta, Érmihályfalva és Vaskoh –, amelyeknek még nem volt semmilyen tervdokumentációja körgyűrű építésére.

Pap István

Ezen változtat most a Bihar Megyei Tanács, amely a Bihar Megyei Hosszútávú Fejlesztési Ügynökségen keresztül utalt át mintegy hatszázezer lejt az említett városoknak arra, hogy elkészíttessék a körgyűrűik tervdokumentációját.

Az erről szóló dokumentumokat írta alá tegnap Pásztor Sándor tanácselnök és Vitályos Barna, a fejlesztési ügynökség igazgatója. Az aláírás után Pásztor Sándor kifejtette: a dokumentációk októberig elkészülnek, majd emlékeztetett arra, hogy a kormány döntött arról, hogy a városok körgyűrűinek kivitelezését az állami költségvetésből finanszírozzák, de maguknak a beruházásoknak a lebonyolítását átruházzák az önkormányzatokra. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a választások után beindul ez a fejlesztési program, ezért jó, ha minden város már felkészülten várja ezt.

Vitályos Barna kifejtette: a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) már jelezte azt, hogy a projekteket azok beérkezésének sorrendjében fogják finanszírozni, tehát nagyon fontos, hogy a Bihar megyei városok felkészültek legyenek.

Borítóképünkön: Vitályos Barna (bal oldalon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában