Hosszú évek óta épül

2020.03.10. 17:30

Májusban már használható lesz a mélygarázs

Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere bejelentette: ha minden a tervek szerint halad, akkor május végétől megnyílik az autósok előtt a Kossuth (Independenței) utcai mélygarázs.

Forrás: Alexandru Nitescu

A hosszú évek óta épülő nagyváradi Kossuth utcai mélygarázs végre valahára talán tényleg elkészül. Ilie Bolojan polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy most már az utolsó szakaszon dolgoznak a zsinagóga felőli részen, és március végéig leöntik az utolsó födémet is. Ugyanakkor már dolgoznak a parkolóház belsejében is: kiépítik a szellőztető rendszert, beépítik a trafóházakat, a lifteket, a tűzvédelmi berendezéseket, a lépcsőket, a mellékhelyiségeket stb. A létesítmény várhatóan május végétől lesz használható, és az első három hónapban ingyenesen lehet majd igénybe venni.

A parkolóház-építéshez további három beruházás kapcsolódik, ezek egyike a parkoló feletti tér kialakítása. Ennek műszaki terve már elkészült, most következik a tendereztetés. Egy látványos fedőszerkezettel tervezik ellátni a mélygarázs bejáratait, erre a munkálatra nemzetközi tervpályázatot hirdet a főépítészi hivatal, mely az Építészkamarával közösen bonyolítja le az ezen a héten induló pályázatot. A szervezők hatvan napig várják a terveket. A harmadik munkálat a partrendezés elvégzése a mélygarázs melletti Körös-szakaszon, ezt a munkálatot a Román Vízügyi Igazgatóság végzi, partnerségben a várossal.

Bolojan szerint ez a munkálat március végéig elkezdődik, majd felhívta a figyelmet arra, hogy nem kezdődhetnek el a térkialakítási munkálatok a mélygarázs fölött, míg a vízügyi igazgatóság el nem végzi a partrendezést, „ezért reméljük, hogy a vízügyi igazgatóság munkálatai őszig befejeződnek, azt követően mi felszámoljuk a partra vezető lehajtót és megépítjük a teret” – fogalmazott az elöljáró.

Borítóképünkön az épülő mélygarázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában