Rendőrségi hírek

2023.12.21. 17:37

Két halálos baleset is történt a megyében az elmúlt időszakban

Illusztráció

Halálos ütközés. Halálos kimenetelű közúti baleset történt december 20-án este 20.30 óra körül a 19-es jelzésű országúton, Nagyvárad Bihar felőli kijáratánál. Egy 55 éves nagyürögdi nő személyautójával Nagyvárad irányába haladt, amikor egy kanyarban – egyelőre ismeretlen körülmények között – elveszítette uralmát a jármű irányítása felett, áttért az ellenkező menetirányú sávba, ahol egy teherautónak ütközött. A teherjárművet egy 54 éves papfalvai férfi vezette. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, a helyszínen elhunyt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult nyomozás.

Halálos baleset. A rendőrséget szerda délelőtt 10.30 órakor arról értesítették, hogy baleset történt a 709/A jelzésű megyei úton, Sólyom külterületén. Kiderült, hogy egy 31 éves belényesörvényesi férfi személyautójával a 709/A jelzésű megyei úton haladt, a Sólyom–Biharpoklos útszakaszon, amikor – egyelőre ismeretlen okok miatt – elveszítette az uralmát a jármű irányítása felett, lesodródott az útról és egy fának ütközött. A férfi többszörös sérüléseket szenvedett, a helyszínen elhunyt. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Holttest. A rendőrséget szerda délután 17.57 óra körül riasztották az 112-es hívószámon keresztül, hogy Vaskohszelestén, a Fekete-Körös medrében egy holttest látható. Kiderült, hogy az elhunyt személy egy 67 éves vaskohszelestei asszony. Idegenkezűség gyanúja egyelőre nem merült fel. A halál okát boncolás során állapítják meg. Az ügyben nyomozás folyik.

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán 96 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 41.760 lej. Elvettek továbbá nyolc jogosítványt és egy forgalmi engedélyt. Gyorshajtásért 55 büntetést osztottak ki, 10-et a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hatot szabálytalan előzésért, kettőt vezetés közbeni mobiltelefonhasználatért, négyet gyalogosok kihágásaiért és 19-et egyéb kihágásokért.

Ittasan. A rendőrség elfogott december 20-án, 10.30 órakor a 767C jelzésű megyei úton, Lankáson (Luncasprie) egy 38 éves helyi férfit, aki ittasan vezetett egy személyautót. A férfi légalkoholszintje 0,69 mg/l volt. Eljárás indult ellene.

Előzetes. A rendőrség 24 órás őrizetbe helyezett kedden egy 51 éves árpádi (Arpășel) férfit, akit erőszakkal, betöréssel, rongálással és fenyegetéssel vádolnak. A vád szerint a férfi december 15-én, este 20 óra körül betört egy árpádi házba és megerőszakolt egy 61 éves nőt, a ház tulajdonosát. Az esetet másnap jelentették a rendőrségen, a nő 3-4 napos orvosi felügyeletre szorult. A férfit december 20-án 30 napos előzetes letartóztatásra ítélték.

Betöréses lopás. Egy 33 éves diófási (Nucet) férfit helyezett a rendőrség 24 órás őrizetbe minősített lopás miatt. A férfit azzal gyanúsítják, hogy október 25-én a délelőtti órákban betört egy ismerőse diófási házába, és ellopott 50.000 lejt, 5000 eurót és körülbelül 700 gramm aranyékszert. Az elkövetőt december 21-én 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a Belényesi Bíróság. A nyomozást folytatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!