ERDON Országos hírek

2019.10.10. 14:29

Viorica Dăncilă: Iohannis elnöknek mielőbb ki kell neveznie egy új miniszterelnököt

Felhívást intézett Viorica Dăncilă miniszterelnök Klaus Iohannis államfőhöz, hogy mielőbb nevesítsen egy új kormányfőt.

Felhívást intézett Viorica Dăncilă miniszterelnök Klaus Iohannis államfőhöz, hogy mielőbb nevesítsen egy új kormányfőt.

"A bizalmatlansági indítvány átment. A pártok összefogtak, hogy elfogadtassák, és néhány párttársunk is elárult bennünket. De nem gond, mi teljesítettük kötelességünket" - fogalmazott Dăncilă, miután a parlament 238 támogató szavazattal elfogadta a kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt.

Hozzátette, az ellenzéknek haladéktalanul a parlament elé kell állnia egy új összetételű kormánnyal, Iohannis elnöknek pedig mielőbb ki kell neveznie az új miniszterelnököt.

Arra a kérdésre, hogy lemond-e kormányfői tisztségről, Dăncilă azt mondta, ha a bizalmatlansági indítványt elfogadja a parlament, a kormánynak "automatikusan" mennie kell.

Viorica Dăncilă kiemelte, továbbra is meggyőződése, hogy be fog jutni az államfőválasztás második fordulójába.

"Emlékezzünk csak vissza, hogy a PSD 2016-ban is ellenzékből jött, mégis nagyon jó eredményt ért el. Meggyőződésem, hogy az emberek összehasonlítást tesznek majd aközött, amit a PSD-kormány tett eddig, és amit az újonnan kormányra kerülők tesznek ezután" - fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!