ERDON Music

2008.02.26. 08:56

Chris Rea Budapesten koncertezik

<p>Budapesten koncertezik március 3-án, hétfon Chris Rea brit rock- és bluesgitáros, énekes, aki legutóbbi albumát mutatja be a Papp László Budapest Sportaréna színpadán.</p>

A gitáros a The Fabulous Hofner Blue Notes című albumának európai turnéja keretében játszik Budapesten, két éven belül immár másodszor jár itt. A szervezők tájékoztatása szerint Chris Rea és együttese a kétórásra tervezett koncerten bluesalapú instrumentális zenét játszik, de elhangzanak majd az énekes-gitáros klasszikusnak számító dalai is. A szervezők szerint a koncert az 1960-as évek bluesos hangulatát idézi, Chris Rea példaképe, B. B. King bluesgitáros előtt szeretne fejet hajtani. Chris Rea, aki a fellépés másnapján ünnepli 57. születésnapját, saját hang- és fénytechnikát hoz Budapestre, amelyet 2 kamion szállít a hangszerekkel együtt. A kivetítő berendezés az arénáé. Az énekes és zenésztársai a 12-szer 18 méteres színpadon játszanak. A koncert fél 8-kor kezdődik, előzenekar nem lesz - tájékoztatott a Showtime Budapest. Múlt év decemberében jelent meg a The Return of The Fabulous Hofner Bluenotes earBOOK című albuma, amely február közepe óta Magyarországon is elérhető. Az album három CD-t, 2 hagyományos bakelit lemezt és egy 80 oldalas könyvet foglal magába. Chris Rea legutóbb 2006. március 5-én lépett fel Budapesten. Akkori turnéját búcsúnak szánta, súlyos beteg volt, de meggyógyult. A közelmúltban többször kijelentette: nem szeretne kimaradni az élő koncertek varázsából, ezért folytatja - olvasható a szervezők összegzésében. Chris Rea olasz bevándorlók gyermeke, 19 éves korában vásárolt eloször gitárt Joe Walsh, az Eagles gitárosa hatására. Első szóló kislemeze 1978-ban jelent meg, amelynek igen kedvező visszhangja volt Angliában és Amerikában. Chris Rea eddig összesen 19 albumot készített, s mintegy 30 millió eladott lemezzel büszkélkedhet. Közülük kiemelkedik a 11 CD-bol álló Blue Guitars című gyujtemény 130 dallal, egy DVD-vel valamint egy saját festményeiből összeállított könyvvel. Chris Rea a világ legjelentősebb pódiumain aratott sikereket, mostani turnéján több mint 40 koncertet ad együttesével. Budapestre baltikumi, szentpétervári, moszkvai és minszki koncertjei után érkezik, innen Belgrádba, majd Szófiába utazik tovább.


(forrás: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!