ERDON Helyi sport hírek

2011.08.03. 17:18

Edzőtábor kapusoknak, jövőre Károlyban is?

[caption id="attachment_1754911" align="alignnone" width="150" caption="Fotó: Ötvös Imre"][/caption] Szatmár megyei résztvevőkkel zajlott a Magyarországon egyedülálló Egri Kapusakadémia idei edzőtábora.

 

Az egyhetes rendezvényen ugyanis Kovács „Puha” Antal, a Nagykárolyi FC Kinder ISK kapusedzőjének vezetésével több nagykárolyi és szatmárnémeti kapus is részt vett: Ritli Rájmond, Téger Erik (bal oldali kép), Preg Dániel (jobb oldali kép), Laurenţiu Lăpuşte-Copil, Raul Borlan (mindannyian az FC Kinder kapusai), Kovács Harald (Szatmárnémeti Olimpia), Alex Nicoară (Szatmárnémeti Il Calcio, U 15–ös román válogatott), Horváth Roland és Sebastian Moroz (mindketten Szatmárnémeti Someşul). A fiatal tehetségek a táborban napi két edzésen vettek részt, melyeket Illyés Dániel, a kapusakadémia vezetője, valamint Brian Jones, a St. Louis Goalkeeping Academy egyik kapusedzője vezetett. Az amerikai akadémia Európában is elismert, hiszen olyan hálóőrök nőttek ott fel, mint Tim Howard (Everton, Egyesült Államok), Julio Cesar (Internazionale, Brazília) és még sorolhatnánk a neveket. Puha szerint a kiválóan megszervezett tábor jó fejlődési lehetőséget biztosított a gyerekeknek, rengeteg új dolgot tanulhattak, míg szabadidejükben Eger látványosságait is megtekinthették. Mindezek mellett szóba jött az is, hogy jövőre Nagykárolyban is szervezzenek egy hasonló tábort Brian Jones és Illyés Dániel vezetésével.

 

 

Kovács Harald a Lokiban folytatja

 

A Debreceni VSC csapatában folytatja pályafutását a nagykárolyi Kovács Harald (képünkön), a Szatmárnémeti Olimpia 14 éven aluliak csapatának kapusa. A fiatal tehetségre Mező József, a Loki kapusedzője még a múlt hónapban figyelt fel, amikor a Nagykárolyi FC Kinder ISK barátságos mérkőzést játszott a cívis város korosztályos csapatával. Kovács „Puha” Antal – aki történetesen Harald édesapja – a következőket nyilatkozta lapunknak fia átigazolásáról: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy az NB 1 egyik legeredményesebb klubjának utánpótlás–csapatában szerepelhet a fiam. A Lokinál kiváló körülmények között edzhet, jó edzőktől tanulhat, egyszóval sokat fejlődhet”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!