ERDON Helyi sport hírek

2011.07.25. 15:47

Véget ért a hegyi edzőtábor a VSK kéziseinek

Egyhetes edzőtáborba voltak a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdázói, tegnap érkeztek haza. Másfél hétig helyi szinten készül a nemzeti ligás csapat, majd Suceaván vesz részt egy tornán.

Egyhetes edzőtáborba voltak a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdázói, tegnap érkeztek haza. Másfél hétig helyi szinten készül a nemzeti ligás csapat, majd Suceaván vesz részt egy tornán.

 

Hétfő délben véget ért a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdázóinak egy hetes edzőtábora, amelyet a Máramaros megyei hegyi üdülőtelepülésen, Izvoarén rendeztek. A fiúk Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros felügyelete alatt napi két edzést tartottak. „Nagyon jó körülmények voltak egy alapos erőnléti felkészülésre. A nap első tréningét a szabadban, vagyis az erdőben tartottuk, ahol a fiúk több kilométert szaladtak. A második edzés teremben zajlott. Az egy hét leforgása alatt csak ezen a második tréningen fogtak labdát kezükbe a fiúk, az is medicinlabda volt. Kedd délután kezdjük csak a labdaedzéseket” – mondta portálunknak Istrate, aki elégedetten nyilatkozott a játékosok hozzáállásával kapcsolatban. „Komolyan odatették magukat a fiúk, és úgy gondolom, erőnléti szempontból jól állunk. Most következik majd a második része a felkészülésnek. A labdás edzéseken fog eldőlni, mit tudnak az újoncok, de én bízom abban, hogy jól erősítettünk, és jó csapattal vágunk neki a következő idénynek is” – tette hozzá az edző.

Ghiţă Mateaş az egyetlen, aki nem tudta végigvinni a fizikai felkészülést, ugyanis már az első nap után haza kellett utaznia, bárányhimlős lett. „Legalább két–három hét pihenő vár rá. Szívós fiú és behozza majd a lemaradást az erőnléti felkészülés tekintetében” – folytatta Istrate.

A következő másfél hétben hazai környezetben tréningeznek a fiúk, augusztus 4–6. között pedig a Bucovina Suceava által rendezett tornán vesznek részt, ahol többek között a Bukaresti CSM lesz az egyik ellenfele a szatmáriaknak. „Itt összesen öt meccsünk lesz. Az azt követő hétvégén rendezzük a Szatmárnémeti Kupát, amelyen részt vesz még a Nagybányai Minaur, a Kolozsvári U és a Krassó–Szörényi UCM. A bajnoki rajtig nagyon sok felkészülési meccset kell játsszunk, ugyanis öt játékos kell beilleszkedjen a csapatba. Ez nem lesz egyszerű feladat” – mondta Istrate.

Mint ismeretes, a nyári szünetben Laurenţiu Dinescu, Marius Tcaciuc, Alexandru Gălan, Paul Sas és a grúz Irakli Csikovani szerződött a VSK–hoz, de a szatmári alapkeretet erősítik majd az Unio LPS ificsapatától búcsúzó Cristian Pogyina, Raul Pop és Cristian Jurj is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!