ERDON Helyi sport hírek

2011.06.26. 17:28

Székelyhídi sportfavágó–érmek

<p>Bihar megye - Az elmúlt szombaton rendezték meg a sportfavágó bajnokság döntőjét Kolozsváron, ahol két székelyhídi versenyző állhatott dobogóra, és még egy került be a VB-re utazó ötfős román válogatottba.</p>

 

Szombaton a sport.ro tévécsatorna jóvoltából élőben lehetett nyomon követni a román sportfavágó bajnokság döntőjét Kolozsvárról. Így szemtanúi lehettünk az ebben a sportban országosan élenjáró székelyhídi versenyzők sikerének: Nagy Botond  bajnoki címet, Dan Petrescu  ezüstérmet szerzett, Nagy Csongor  a még válogatottságot jelentő 5. helyen végzett, Marina Krisztián  hatodik, Pálfi Károly  hetedik lett. A versenyzők vasárnap délben még hazafelé autóztak Kolozsvárról, amikor Nagy Botond érdeklődésünkre elmondta, hogy az év elejétől zajlott versenyek eredményeit összesítve alakult ki a nyolcfős bajnoki döntő  mezőnye, amit az említett öt székelyhídi mellett további két aradi, és egy hunyadi sportoló alkotott.

Székelyhídi válogatottak

A szokásos hat versenyszámban  mérték össze tudásukat, pontosabban csak ötben, mivel a különleges motoros fűrésszel (62 lóerő) csak Nagy Botond rendelkezik, így ő tartott bemutatót. Az öt versenyszám pedig a magasvágás, a motoros vágás, a függőleges-, a vízszintes illetve a keresztvágó fűrészes vágás. A bajnokság végeredménye: 1. Nagy Botond, 2. Dan Petrescu, 3. Nicolae Nyeanciu (Arad), 4. Costel Pleş (Hunyad), 5. Nagy Csongor, 6. Marina Krisztián, 7. Pálfi Károly, 8. Ştefan Vetrac (Arad). A rangsor első öt helyezettje alkottja a romániai válogatottat, ők képviselhetik az országot a szeptember első hétvégéjén sorra kerülő világbajnokságon, a hollandiai Roermondban.

Nemzetközi verseny

Addig még azonban egy fontos favágó–eseményre kerül sor Székelyhídon: július 16-án rendezik meg Románia első nemzetközi sportfavágó versenyét a Stihl Timbersport Selina Kupáért. Nagy Botond, aki a verseny főszervezője, elmondta: még zajlanak az egyeztetések, így 12 vagy 14 versenyzőre számítanak Romániából, Magyarországról  és Ausztriából, de az már biztos, hogy jelen lesz mindhárom ország bajnoka. A versenyzők a már említett versenyszámokban mérik majd össze tudásukat a székelyhídi sportpályán.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!