ERDON Helyi sport hírek

2010.10.04. 16:55

Sámel megsérült, kihagyja a vb–t is

<p>Két hét kényszerpihenő vár Sámel Lórándra, a Szatmárnémeti Unio SK ifjúsági válogatott cselgáncsozójára.</p>

A Tereli Mihály, Ramona Igna edzőpáros tanítványa a válogatott edzésén szenvedett súlyos vállsérülést, ezért rögzíteni kellett a karját. „Előfordul a sportban ilyesmi, viszont ez a sérülés a legrosszabbkor jött” – panaszolta lapunknak Tereli, ugyanis a következő két hétvégén két fontos versenyt rendeznek. Szombaton és vasárnap Aradon a felnőtt egyéni bajnokság fog zajlani, az ezt követő hétvégén pedig a marokkói Agadir településen a 20 éven aluliak világbajnokságát rendezik. Sérülése miatt mindkét versenyt kihagyja az U20–as, U23–as korosztályos bajnok, aki idén még a 20 éven aluliak Balkán–bajnokságában is a –100 kg-osok dobogójának legfelső fokát foglalta el, illetve aranyérmet szerzett Pakson, a junior Európa Kupa–viadalon.
Az aradi versenyen nem marad képviselet nélkül az Unio SK, ugyanis ott lesz majd a 60 kg–osok 40 fős mezőnyében Cristian Şereş, míg a 70 kg–os női egyéniben Pándi Karola lép majd tatamira. Utóbbi a 20 éven aluliak cselgáncs–, majd földharc–bajnokságában is ezüstérmet szerzett, a 23 éven aluliak cselgáncs–ob–ján pedig a harmadik helyen zárt. „Bízom abban, hogy legalább egy érmes helyezéssel térünk majd haza” – tette hozzá Tereli.
Az aradi felnőttbajnokságot hétvégén rendezik: Pándi Karola szombaton, Şereş pedig vasárnap fog küzdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!