ERDON Helyi sport hírek

2010.06.23. 08:11

Őrzi második helyét Vajda „Kisbajnok” Andrei

<p>Ezúttal sem sikerült az első helyen zárnia egy bajnoki etapon a Szatmárnémeti Go Kart Team pilótájának, Vajda „Kisbajnok” Andreinek.</p>

A 10 éves versenyző kiválóan teljesített a hétvégi, kézdivásárhelyi versenyen, viszont egy parányi hiba miatt a versenybírók törölték első futamának eredményét. „Az időmérőn a harmadik helyet szerezte meg, de az első futamot a második helyen zárta úgy, hogy az utolsó három körben végig ott loholt az első helyen álló pilóta mögött. Csak századmásodpercekkel maradt el az elsőtől. Viszont a versenybírók a futam után egy hibát találtak, ezért diszkvalifikálták, így a második futamon az utolsó helyről kellett rajtoljon” – mondta a csapat műszaki vezetője, Vajda „Bajnok” Zsolt, aki egyben a pilóta édesapja. A túlhevült hengerfej kissé eltorzult, ezt találták szabálytalannak a bírák.

„Azt gondolták, hozzányúltunk a motorhoz, de valójában gyárilag volt ez a hiba. Azonnal felhívtam az olasz motorgyárat és azt válaszolták, hogy a hő okozhat hasonló meghibásodást. A bírák viszont nagyon szigorúak voltak és törölték Andrei eredményét – panaszolta „Bajnok”. – Az egész csapat el volt keseredve emiatt. De még nincs veszve semmi, a következő fordulóban ugyanis már nem veheti el tőlünk senki az első helyet” – tette hozzá. Derűlátása megalapozott, ugyanis a kézdivásárhelyi második futamon a 26., utolsó pozícióból rajtoló „Kisbajnok” ismét megfutotta a legjobb köridőt (az első futamon is az övé volt a legjobb köridő), és a 3. helyre (!) hozta be a versenygépet. Összesítésben a 4. helyen zárta a fordulót, ezzel megőrizte a bajnokságban a második helyét, viszont 28 pontos előnye majdnem a felére csökkent üldözőjével szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!