ERDON Helyi hírek

2017.12.09. 17:47

Egy este Arannyal és Ákossal

Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes versmondó színészként lépett színpadra pénteken délután Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, az Arany János-emlékév támogatásával.

Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes versmondó színészként lépett színpadra pénteken délután Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében, az Arany János-emlékév támogatásával. Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes, szövegíró és dalszerző versmondó színészként lépett színpadra péntek este Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében egy olyan magas színvonalú rendezvény keretében, melyet bizonyára még sokat fognak emlegetni a jelenlevők. A Szigethy Gábor irodalomtörténész által rendezett Egy óra Arany Jánossal című műsorban elhangzott verseket a neves előadóművész válogatta, hangfelvételről Blaskó Péter működött közre, a zenei közjátékot Kovács Ákos írta, míg a zongoránál Szekeres László ült.

Hiteles produkció

Meggyőző, hiteles erejű produkciónak lehetett szem- és fültanúja a közönség, annak bizonyítékaként, hogy a 21. században is lehet figyelemre méltóan és érdekesen verseket mondani. Arany János világa amúgy nagyon közel áll Ákoshoz, számtalanszor lenyilatkozta már, hogy a legnagyobb ÉLŐ magyar költőnek tartja, vagyis akinek a verseit a papírhalálból életre lehet kelteni, hiszen ma is érvényes üzenettel bírnak, aktualizáló szándék híján is.

A műsor anyaga úgy lett összeállítva, hogy Ákos kedvenc költeményei csendüljenek fel, mint például a Híd-avatás, az Ágnes asszony, A fülemile, a Tengeri-hántás vagy A walesi bárdok, egyedül a záródarabot, A költő hazáját hozta az alkotótárs Szigethy Gábor, nagyon érzékenyen egy olyat, mely illeszkedett a műsorba. Az előadás ugyan az Arany János-emlékév támogatásával valósult meg, de már régóta tervbe volt véve, s mint kiderült, megérte a várakozás.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!