ERDON Helyi hírek

2017.10.24. 09:13

Kiállítás: fókuszban a cipzár

Hétfő délután Zipp-on címmel kiállítás nyílt a Nagyváradi Egyetem könyvtárépületének előcsarnokában a D Art Egyesület, a Művészeti Kar és a Nagyváradi Művészeti Líceum szervezésében.

Hétfő délután Zipp-on címmel kiállítás nyílt a Nagyváradi Egyetem könyvtárépületének előcsarnokában a D Art Egyesület, a Művészeti Kar és a Nagyváradi Művészeti Líceum szervezésében.

A D Art Egyesület idén májusban indította útjára kísérleti jelleggel a Zipp-on nevű projekt második kiadását, melyhez csatlakozott a Nagyváradi Egyetem Művészeti Karának vizuális művészetek tanszéke, a Művészeti Líceum, valamint a felsőfokú tanintézet két volt hallgatója: Iulia Filip Schreier és Andrei Beleş.

Az elképzelés az volt, hogy valós párbeszéd alakuljon ki az alkotás útján még csak a szárnyaikat bontogató ifjú tehetségek- iskolások és egyetemisták-, valamint a már elismert művészek között. A szervezők tulajdonképpen arra provokálták őket: hozzanak létre olyan ruházati termékeket és dekoratív tárgyakat, melyeknek fő elemei a cipzárak és a kapcsok.

A kiállítók

A Nagyváradi Egyetem részéről a következő diákok tettek eleget a felkérésnek, dr. Mihaela Tătulescu és dr. Olimpia Urdea adjunktusok koordinálásával: Melisa Arvaş-Popa, Roxana Andrea Popa, Loredana Păcurar, Daniel Pantea, Roxana Madar, Ioana Ionescu, Iulia Mago, Király Beáta, Diana Cora, Asztalos Renáta, Alexandra Iova, Major Zsuzsa, Camelia Ambro, Barna Rut Saron, Diana Milas, Alice Condurache, Dorina Morna, Mariana Achim, Emilia Herede, Ilinca Ghimbăşan és Lavinia Catrinar.

A Nagyváradi Művészeti Líceum növendékei közül igen mondtak a kihívásra: Ban Galandria, Câmpean Amira, Cozac Monica, Micovschi Andrada, Szabó Vivien és Vereş Ana, ők Ujvárossy Kerekes Gyöngyi tanárnő tanítványai.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!