ERDON Helyi hírek

2017.05.30. 13:46

Templombúcsú a Magyar Görögkatolikus Egyházközségnél

Pünkösd másodnapján, június 5-én 11 órakor ünnepli templombúcsúját a Nagyváradi Magyar Görögkatolikus Egyházközség.

Pünkösd másodnapján, június 5-én 11 órakor ünnepli templombúcsúját a Nagyváradi Magyar Görögkatolikus Egyházközség.Bár még saját temploma nincs a közösségnek, mégis immár ez az ötödik alkalom, hogy búcsúünnepet tartanak pünkösd másodnapján, amely a görögkatolikus egyházban a Szentháromság tiszteletének az ünnepe.

Az ünnep fényét emeli, hogy megemlékeznek Várad török uralom alóli felszabadulásáról, mert ezzel együtt szinte napra pontosan 325. éve annak, hogy újra szabaddá vált Váradon a Szentháromság tisztelete. 1692-ben Benkovich Ágoston püspök hálából templomot építtetett a Szentháromság tiszteletére, melyet az eredetileg rutén és később magyar ajkú görögkatolikus közösség kapott meg használatra 1786. május 5-én, és szolgált otthonául a kommunizmus beköszöntéig.

Imádságos együttlét

A 2011-ben újjászervezett közösség most ismét reménykedve imádkozik azért, hogy újra legyen temploma. Ezúton is hívnak mindenkit az imádságos együttlétre és az azt követő agapéra. Szentbeszédet mond Tóth Elek nyíracsádi parókus atya. Időpont: június 5., 11 óra. Helyszín: Görögkatolikus Teológiai Szeminárium kápolnája (az udvarban).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!