ERDON Helyi hírek

2016.08.31. 14:14

Készülnek az iskolakezdésre

Városszerte bőséges a kínálat tanszerekből, különféle akciókkal, árleszállításokkal is készültek egyes üzletek a szeptember 12-i tanévkezdésre. Az árak nemigen változtak tavaly óta.

Városszerte bőséges a kínálat tanszerekből, különféle akciókkal, árleszállításokkal is készültek egyes üzletek a szeptember 12-i tanévkezdésre. Az árak nemigen változtak tavaly óta.

Egyes váradi üzletekben azt hirdetik: húsz százalékkal olcsóbban juthat hozzá iskolatáskához az a gyerek, aki behozza a régi táskáját. Ha pedig a régi táska még elfogadható állapotban van, az üzlet jótékonysági akció keretében adja majd oda rászorulóknak. Másutt a füzetek ára lett alacsonyabb ezekben a napokban.

Választék

Az egyik váradi áruház földszintjén külön részlegen sorakoznak a tanszerek, a választék nagy, szinte mindenből van olcsó, drága és közepes árfekvésű. Az egyszerű, 48 lapos Herlitz márkájú füzetek ára 1,3 lej, a 80 laposaké pedig két lej – de kaphatóak különleges, műanyagborítóval ellátott, dupla füzetek is, melyeket külön szektorokra lehet felosztani, ezekből a nyolcvan lapos hét lejbe kerül. Az A4-es méretű füzetek ára is változó: láttunk 4, 5,7 , 7 és 14 lejest is, mindegyik jó minőségű, jobbára csak a borítók kivitelezése különbözik. Kisméretű rajzfüzeteket 1,8, kis rajztömböket 2,5, nagy rajztömböket 5 lejért láttunk. A tolltartók ára szinten széles skálán mozog, van egyszerű és több rekeszes, üres és „felszerelt”, különféle márkájú, áruk 11 és 57 lej közötti.

Az iskolatáskák között úgyszintén vannak különböző árfekvésűek és kivitelezésűek. Kaphatóak speciális, kisiskolásoknak való ergonomikus táskák, melyek a hátat védő rögzítőrendszerrel vannak ellátva – ezek 382 és 282 lejes áron kaphatók, s vannak egyszerűbb kivitelezésű, hazai gyártmányú háti- és válltáskák kicsiknek és nagyoknak már 50 lejtől kezdődően. De a kettő közötti árfekvésű táskák is megtalálhatók, például 57, 75, 85, 125, vagy 145 lejért.

Az írószerek márkásak és szintén eltérő árúak – például töltőtollat láttunk 23 és 50 lejért is. Egy-egy márkából a teljes választék megtalálható, s mint megtudtuk, például a Herlitz itt olcsóbb, mint másutt, mivel az üzlet ennek a márkának a forgalmazója is.

Kínai termékek

Vannak szülők, akik már megvásárolták a tanszereket a kisiskolás gyerekek számára, ugyanis a tanítónők egyike-másika már megadta a a tanszerlistát. Mások egyelőre csak alapvető dolgokat vásárolnak – füzeteket, tolltartót, olyasmit, amire biztosan szükségük lesz a gyerekeknek. A nagy bevásárlási láz viszont még nem kezdődött el.

A váradi nagypiac bazár részlegén sok háti- és válltáskát láttunk, az árak harminc és hatvan lej közöttiek, viszont itt szinte kizárólag kínai termékeket árulnak. A piac bejáratánál van egy kis papíráru-bolt, itt az árak valamivel magasabbak, mint az áruházban, a kínálat pedig sokkal kisebb. Amúgy a bazár részlegen nem láttunk tanszereket.

Katalógus

A bevásárlóközpontok között az idén is vannak, amelyek külön iskolakezdési katalógussal készültek – az egyik pénteken jelenik meg nyomtatott változatban, de interneten már elérhető. E szerint a vonalas és matematika füzetek ára itt 47 baninál, az elsősöknek való füzetek 39 baninál kezdődik, az A4-es méretűek 1,69 lejtől kaphatók, s itt is megtalálhatók a drága/divatos változatok is. A legegyszerűbb, henger alakú tolltartó ára 3,9 lej, de vannak 40-45 lejesek is. „Roller” típusú Schneider márkájú írószereket 11 és 13 lejért is láttunk, iskolatáskákból van 30, de 230 lejes is. Szerepel még a katalógusban száz lejes, lányoknak való egyrészes egyenruha, gyermeking 35 és 80 lej közötti áron, szoknya 70-80 lejért. Fiúknak való, iskolában használható mellényeket negyven lejért láttunk.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!