ERDON Helyi hírek

2016.05.19. 15:48

Idős nénit támadott meg egy kutya

Szabó Etelka nyugdíjas, szentjánosi olvasónk panaszolta el a minap, hogy járt május első napján: az ABC-be indult vásárolni, amikor megtámadta az egyik falubeli család kutyája.

Szabó Etelka nyugdíjas, szentjánosi olvasónk panaszolta el a minap, hogy járt május első napján: az ABC-be indult vásárolni, amikor megtámadta az egyik falubeli család kutyája.

 

 

A földre terítette, megharapta, közben ő az ijedtségtől szinte eszméletét vesztette. Az egyik szomszéd lapáttal esett neki az ebnek, de nem tudta elűzni, végül egy másik szomszéd mentette meg, aki autóval jött, s valahogy sikerült behúznia a nénit a járműbe. Mire hetvenegy éves olvasónk hazaért, alig állt a lábán, eszébe sem jutott mentőt hívni és senki nem is nézett felé.

Unokája talált rá, aki azonnal elszaladt azokhoz a szomszédokhoz, akiké a kutya, s akik állítólag tudtak is a történtekről, s kérte őket, vigyék be a nénit a városba, mert kórházi ellátásra van szüksége. De az említett szomszédok nem tették meg, a mentőt sem hívták ki, csak egy asszisztens jött ki estére a hívásukra, a család egy barátja, aki tetanusz elleni oltást adott be olvasónknak. Egy darabig azt sem lehetett tudni, hogy a kutyát beoltották-e veszettség ellen, vagy sem… Szabó Etelka könnyes szemmel mesélte el, hogy az említett szomszédok még csúnyán is beszéltek vele, mintha szívességet tettek volna. Aznap egyébként a házból kiszökött kutya olvasónk tudomása szerint egy másik falubelit is megharapott, aki viszont kihívta a mentőket. A kutya tulajdonosai akkor azt mondták, el fogják altatni a kutyát, de nem tették meg, pedig olvasónk szerint az eset bármikor megismétlődhet.

Szabó Etelka megmutatta a szerdán készült látleletet is, melyen az szerepel, hogy a sérülés kutyaharapás nyomán is keletkezhetett és 12 napos ellátást igényelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!