ERDON Helyi hírek

2015.04.23. 11:56

Felmentették Pazurik Krisztinát

A Legfelsőbb Bíróság felmentette azt a nagyváradi tanárnőt, akit azzal vádoltak, hogy bűnrészességet vállalt saját anyja meggyilkolásában.

A Legfelsőbb Bíróság felmentette azt a nagyváradi tanárnőt, akit azzal vádoltak, hogy bűnrészességet vállalt saját anyja meggyilkolásában.

A Legfelsőbb Bíróság bírái szerdán hozták meg ítéletüket az egyik legsokkolób Nagyváradon történt bűneset kapcsán. 2012 december 3-án gyilkolták meg Vilhan Piroskát, Pazurik Krisztina anyját. A holttestet csak december 26-án találták meg Nadántelek (Nădar) falu határában. A holttest végtagjait addigra már kutyák marcangolták szét. A gyilkossággal vádolt Cosmin Muraru és felesége december 4-én elmenekültek Romániából, akiket egy nappal később Svájcban kapcsoltak le a hatóságok a romániai bírók letartóztatási parancsa alapján.

A Legfelsőbb Bíróság nem hozott egyhangú döntést Pazurik Krisztina ügyében: háromból csak két bíró ítélte meg úgy, hogy a tanárnő nem követte el azt a bűncselekményt, amivel vádolják, míg harmadik kollégájuk különvéleményt fogalmazott meg, és elfogadta a Nagyváradi Ítélőtábla korábbi döntését, mely nem csak az elkövető férjre, hanem a feleségre is letöltendő börtönbüntetést szabott ki. Razvan Doseanu, a vádlott egyik ügyvéde az ítélethirdetés után a Bihoreanul hetilapnak azt nyilatkozta, hogy védence nem volt bűnrészes a gyilkosságban, ezért nem is ítélhették el ilyen bűncselekményért. Mint kifejtette, védencét csak bűnpártolásért, illetve a gyilkosság be nem jelentése miatt lehetett volna elítéleni, de a romániai büntetőjogban ezekért a tettekért nem ítélhetők el azok, akik házastársuk javára követték el ezeket a cselekedeteket. A most felmentett nő 2013 decemberében jogerősen lítélt férje jelenleg tizenhárom éves börtönbüntetését tölti, akit ugyanakkor köteleztek arra, hogy megtérítse a 20 ezer lejes perköltséget is. Emellett fizetnie kell 3986 lej anyagi, és 150 ezer lej erkölcsi kártérítést az áldozat testvérének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!