ERDON Helyi hírek

2013.10.01. 11:32

Vád alatt a jogi igazgató

Büntetőpert indított a nagyváradi ügyészség Eugenia Borbei a nagyváradi polgármesteri hivatal jogi igazgatóságának vezetője ellen. A vád magánszemélyek érdekei ellen elkövetett hivatali visszaélés.

Büntetőpert indított a nagyváradi ügyészség Eugenia Borbei a nagyváradi polgármesteri hivatal jogi igazgatóságának vezetője ellen. A vád magánszemélyek érdekei ellen elkövetett hivatali visszaélés.

Az ügyészek Eugenia Borbeit azzal vádolják, hogy rosszhiszeműen, hivatali pozíciójával visszaélve, mondvacsinált és alaptalan ürügyekre hivatkozva akadályozta meg Dukász Péter, nagyváradi születésű temesvári színészt abban, hogy birtokba vehesse Dózsa György utcai területét, melyet egy visszaszolgáltatási eljárás jogerős ítélete alapján kapott vissza még 2010-ben. Több helyi román hírportál információi szerint az igazgatónő Miclos Ioan és Adriana javára követte el a visszaélést, akik építkeztek a Dukász Péter által visszakapott területre. A Bihoreanul hírportál úgy tudja, hogy a Miclos és Borbei családok baráti kapcsolatban vannak.

Bolojan kiáll mellette

Ionel Vila a városi tanács titkára lapunknak elmondta, hogy a per miatt felfüggesztették tisztségéből Borbeit, és Ilie Bolojan polgármester a napokban fog dönteni arról, ki vegye át a jogi osztály irányítását, amíg a per tart. Egyébiránt a polgármester több helyi sajtóterméknek adott nyilatkozatában is védelmébe vette az igazgatót, mondván, hogy az ügyészség bűnbakot csinált Borbeiból egy olyan hiba miatt, amiért a a visszaszolgáltatási helyi bizottság összes tagját el kellett volna marasztalni. Sőt, Bolojan a Bihoreanul hírportálnak kijelentette: „Mi támogatjuk őt a védelemben, mert úgy hisszük, hogy nem követett el visszaélést. Egyébként ugyanaz az ügyész foglalkozik Borbei asszony ügyével, aki a Grivei utcai kutyamenhely dolgozói elleni büntetőpert is irányítja, noha Nagyvárad országos szinten a kóbor kutyákkal való bánásmód pozitív példája. Az ügyészségnek a szélhámosokkal és a tolvajokkal kellene foglalkoznia, nem azokkal, akik a munkájukat végzik!”

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!