ERDON Helyi hírek

2013.04.25. 13:23

Játékosan tanultak az iskolanapon

A Varadinum rendezvénysorozat részeként csütörtökön iskolanapot szerveztek a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna református gimnáziumban. Egyaránt voltak szórakoztató és oktató jellegű programok.

A Varadinum rendezvénysorozat részeként csütörtökön iskolanapot szerveztek a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna református gimnáziumban. Egyaránt voltak szórakoztató és oktató jellegű programok.

 

Tizenegy órától az első emeleti díszteremben a XI.A és a XI.B diákjai Oscar Wilde A boldog királyfi című történet rövid, zenés színpadi feldolgozását adták elő. Mint megtudtuk, előadásukkal nemrég elnyerték a kolozsvári diákszínjátszó fesztivál különdíját. Az ismert történetet egyszerű és hatásos módszerekkel keltették életre, a diákok játékát ugyanaz a zenei motívum kísérte végig, a fecske és a szobor megismerkedésétől kezdve egészen a szomorú befejezésig. Ezt a programot János-Szatmári Ildikó tanárnő szervezte.

Szabad foglalkozások

Ezzel párhuzamosan a tizedikesek a második emeleti díszteremben a Nyugat kávéház hangulatát elevenítették fel. Ezúttal Babits Mihály születésének 130 évfordulóját ünnepelték zenés-verses-táncos összeállítással. Amint Deák-Szebeni Imolától, a program szervezőjétől megtudtuk, minden évben a Nyugat kávéház más-más oszlopos figurájára emlékeznek a diákok az iskolanap során.

Kevéssel később aszfaltrajz verseny kezdődött az iskola udvarán. Márton Katalin rajztanártól megtudtuk, az idén a rajzverseny témája egy életérzés kifejezése volt – az utóbbi évek kötöttebb témái után ez több szabadságot adott az önkifejezésre. Kézműves foglalkozások is zajlottak – batikolás, agyagozás, kőre festés, arcfestés, és az idén is megszervezték a Kincskeresőt, melynek során városismereti tudásukról adtak számot a diákok, illetve nyelvismeretükről is, ugyanis a város különböző pontján elhelyezett kérdések és utasítások angolul és németül voltak megfogalmazva.

Egyéb programok közül is lehetett válogatni: a diákok néptáncot tanultak Forgács Zsombor néptáncos vezetésével, bibliai ismereteikről adtak számot A Biblia életem iránytűje című vetélkedőn, tanár-diák focimeccsen vettek részt vagy a diáktanács tagjai által szervezett különféle játékos foglalkozás közül válogathattak a „játékteremben”.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!