ERDON Helyi hírek

2013.02.28. 15:53

Utazó Biharban: projektzáró Váradon

Ezúttal valóban rengeteg színes és érdekes kiadványt készítettek egy turisztikai program keretében: csütörtökön zárult az uniós projekt.

Ezúttal valóban rengeteg színes és érdekes kiadványt készítettek egy turisztikai program keretében: csütörtökön zárult az uniós projekt.

 

Két éven át futott az az európai uniós finanszírozású projekt, amelynek keretében Bihar megye valóban sok turisztikai látványosságát népszerűsítették szerte az országban. Összesen 420 ezer lejből gazdálkodtak a megyénél, ennek vezetői voltak ugyanis a program koordinátorai. A Duran’s cég közreműködésével térképeket, a megye természeti szépségeit bemutató rengeteg színes, képes kiadványt készítettek, sőt reklámfilmet is forgattak, amelyet sugárzott a média. A szóróanyagokkal ugyanakkor az elmúlt évben bejárták az országot, egészen Konstancáig is eljutva és közvetlenül népszerűsítve megyénket más megyék lakóinál.

Remélt eredmények

A csütörtöki váradi projektzáró konferencián Dumitru Voloşeniuc, a programban résztvevő csapat koordinátora elmondta: a fő cél az, hogy emelkedjék azon belföldi turisták száma, akik Biharba látogattak, és itt tartózkodásuk idejét is növelni szeretnék, mintegy 12–15 százalékkal. Három népszerűsítő körúton jártak, többek között Kolozsváron, Szebenben, Brassóban, Marosvásárhelyen, Jászvásáron, Szucsáván, Temesváron, Bukarestben. Összesen mintegy tízezer ember látogatta meg Bihar megye standjait, az ország 11 városában, köztük 12 ezer szóróanyagot osztottak szét. Ugyanakkor harminc idegenforgalmi vállalkozással is felvették a kapcsolatot, a megyébe irányuló turizmus felpezsdítése céljából. Létrehoztak egy honlapot is Bihar népszerűsítésére, a calatorprinbihor.ro-t. Az eredményeknek mostanság kell mutatkozniuk a megyei statisztikákban – és a bevételekben.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!