ERDON Helyi hírek

2012.12.17. 11:00

Unokák és nagyszülők ünnepség

Nagyvárad- Péntek délután a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete a nagyváradi Szent László Római Katolikus Iskolaközpont dísztermében megrendezte hagyományos Unokák és nagyszülők rendezvényét.

Nagyvárad- Péntek délután a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete a nagyváradi Szent László Római Katolikus Iskolaközpont dísztermében megrendezte hagyományos Unokák és nagyszülők rendezvényét.

 

Ismét egy emlékezetes délutánt töltöttek együtt a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének tagjai, ezúttal az adventi időszak, illetve a közelgő karácsonyra való ráhangolódás jegyében. A helyszín ezúttal a Szent László Római Katolikus Iskolaközpont díszterme volt, azonban nem csupán ez számított újdonságnak, hanem az is, hogy a Szacsvay Imre Általános Iskola első, step by step osztályának tanulói örvendeztették meg egy alkalomhoz illő műsorral a szépkorúakat. A mécsessel a kezükben szavaló gyermekeket Petyár Ágnes és Lőrincz Éva tanítónők készítették fel.

A megjelenteket Szilágyi Ibolya egyesületi elnök üdvözölte nagy szeretettel. Arra hívta fel a figyelmüket, hogy a rendezvény tulajdonképpen a Bihar Megyei Tanács támogatásával az ősz folyamán zajlott Idősek hete eseménysorozat záróalkalma, és ugyanakkor köszönetet mondott az iskola vezetőségének is, amiért helyszínt biztosított az ünnepségnek. A nagyszülők és az unokák közti különleges családi kapcsolatra is kitért, kiemelve azt, hogy ezen két generáció képviselőinek kölcsönösen szükségük van egymásra. Az unokák bizalommal fordulnak nagyszüleikhez, féltett titkaikat is megosztják velük, az idősek pedig fiatalabbnak érezhetik magukat azáltal, hogy beszélgetnek velük.

Karácsonyi műsor

Hajbók Klára egyesületi tag, előadóművész két versajándékkal készült: Jánosi Béla Karácsonyi álom és Szabolcska Mihály Karácsony című költeményét szavalta el. A Köteles Erika által vezényel nyugdíjas kórus repertoárjában is a közelgő keresztény ünnep kapott vezető szerepet: felcsendült például a Pásztorok, pásztorok, az Ó, gyönyörű szép titokzatos éj és a Csendes éj is. A digitális zongorán játszó Nagy-Kristófi Dánielt nem kellett bemutatni hallgatóságának, hiszen az idén középiskolai tanulmányait elkezdett fiatalember 10 éves kora óta visszatérő vendége a PMNYE összejöveteleinek. László Ágnes egyesületi tag egy Reményik Sándor-költeménnyel készült, a rendezvény pedig szeretetvendégséggel zárult.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!