ERDON Helyi hírek

2012.11.06. 15:51

Horváth Imrére emlékeztek Margittán

A margittai Horváth János Elméleti Líceum diákjai és a helyi RMDSZ szervezet idén is megemlékeztek a város szülöttéről, Horváth Imréről.

A margittai Horváth János Elméleti Líceum diákjai és a helyi RMDSZ szervezet idén is megemlékeztek a város szülöttéről, Horváth Imréről.

Bár a költő elkerült szülővárosából és később ő maga is nagyváradinak vallotta magát, a margittaiak születésnapja dátumán minden évben megemlékeznek róla. A magyar iskola diákjai verses - énekes összeállítással készültek a megemlékezésre, melyre a vasárnapi Istentisztelet után került sor a költő szülőháza falán elhelyezett emléktáblánál. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Biro Rozália szenátorjelölt, aki ezt megelőzően az Istentiszteleten is részt vett.

A műsorvezetést Farkas Cecília magyar irodalom tanárnő vállalta magára. Biro Rozália beszédében kiemelte, hogy a költő sokáig nem kapta meg az őt megillető elismerést. Olyan volt Ő, aki minden kihívásra válaszolni tudott és egyre elevenebb lett benne az ellenállás szelleme. Hitt abban, hogy van szülőföldünkön megmaradás és nincs olyan reménytelen helyzet, melyből nem lehetne kiutat találni. Párhuzamot vont a költő és az RMDSZ hite, optimizmusa, kitartása között, majd hangsúlyozta, hogy az egységre és összetartásra most nagyobb szükség van, mint valaha. Beszédét stílszerűen Horváth Imre idézettel zárta. Ezt követően az emlékezők elhelyezték koszorúikat az emléktábla alatt.

Szőke Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!