ERDON Helyi hírek

2012.06.14. 13:16

Folytatná a beruházásokat

Bihar megye- A múlt vasárnapi helyhatósági választásokon Vitályos Barnát ismét megválasztották Hegyközcsatár polgármesterének. Az RMDSZ-es elöljáró az elmúlt időszakról és a terveiről nyilatkozott.

Bihar megye- A múlt vasárnapi helyhatósági választásokon Vitályos Barnát ismét megválasztották Hegyközcsatár polgármesterének. Az RMDSZ-es elöljáró az elmúlt időszakról és a terveiről nyilatkozott.

 

A polgármesteri tisztségbe újraválasztott Vitályos Barna az Erdély Online-nak elmondta: Hegyközcsatárban is bebizonyosodott, hogy a hazug, mocskolódós kampányra nem vevő a lakosság, ehelyett inkább folytonosságot akar. Ezért hálás köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki rá szavazott, illetve azoknak is, akik nem, de részt vettek a választásokon. Szerinte maximálisan sikerült a magyarok mozgósítása, szinte csak azok nem mentek el voksolni, akik már nem élnek a településen, elköltöztek máshova, esetleg külföldön vannak. A mozgósítása az embereknek természetesen csak a választás előtt történt, mindenkit arra kértek, hogy éljenek állampolgári kötelességükkel. A Helyi Tanács egyébként 11 tagú, a testületbe nyolc RMDSZ, két EMNP-es és egy PSD-es önkormányzati képviselő jutott be. Érdeklődésünkre a régi-új polgármester röviden úgy válaszolt: „Az egy jó kérdés, hogy hogyan fogok tudni együttműködni az EMNP-sekkel...” Megtudtuk még tőle: az alpolgármester személye számukra nem titkos vagy képezi vita tárgyát, hiszen továbbra is az eddigi alpolgármestert, Tóth Gyulát fogja javasolni erre a pozícióra.

Munkálatok

A terveivel kapcsolatban Vitályos Barna azt nyilatkozta honlapunknak: végre el szeretné kezdeni, illetve befejezné a csatornázási munkálatokat Csatárban, mely a közbeszerzési oldalon található, valamint az ifjúsági tábort. Ugyanakkor a tótteleki, a síteri, illetve és sítervölgyi vízhálózat is szerepel a beruházási listáján. Megjegyezte: ezeken kívül millió más elképzeléseik is vannak, „mint látható, a sok mocskos kampány, ami ellenem folyt, és ezeknek a hangadói nem nyertek”. Ezzel szemben a kampányban az emberek neki hittek és bíztak benne, ennek köszönhető az ismert végeredményt. Bevallotta: volt egy periódus a kampányban, amikor bánta, hogy elindult, mert igazságtalanul megvádolták különböző dolgokkal, hazugnak, tolvajnak titulálták. „Ez nem az RMDSZ stílusa, mi csendben kampányoltunk, úgymond közöltük azt, amit szeretnénk, ismertettük szórólapokon és különböző beszélgetések alkalmával. Egyetlen alkalommal sem mondtam azt senkinek a községben, hogy azért szavazzon rám, mert én leszek a legjobb. Ezzel szemben az ellenfeleim reggeltől estig csak azt hangoztatták, hogy ők a legjobbak, az igazak, a becsületesek, közben pedig mással nem foglalkoztak, csak a sárdobálással”, háborgott az elöljáró.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!