ERDON Helyi hírek

2010.08.22. 15:46

Ablak Európára a Fő utcán is

<p>A megyeszékhely tehetséges néptáncosai és könnyűzenei előadói léptek fel szombat délután a Nyitott ablak Európára rendezvény keretében.</p>

A hét végén immár hatodik alkalommal megrendezett Nyitott ablak Európára elnevezésű rendezvény keretében a Fő utcai Barátok temploma és a Lakossági Nyilvántartó Iroda közötti területen is felállítottak egy színpadot, melyen a bihari megyeszékhely tehetséges néptáncosai és könnyűzenei előadói léptek fel szombat délután.
 

Zene és vers


Elsőként a Crişana Néptáncegyüttes lépett színpadra, majd a Francisc Hubic Művészeti Iskola diákjai próbálták megteremteni a jó hangulatot. A tehetséges fiatalok ismert könnyűzenei dalokat adtak elő változatos műfajban. Felcsendült többek között egy Jon Bon Jovi, egy Tina Turner, egy AC/DC dal is, ugyanakkor Máté Péter Zene nélkül mit érek én című ismert dala is. Majd őket a Rock Filharmonica hat tagja követte, akik egy színvonalas kulturális műsorral készültek. Előadásukban a világirodalom legszebb lírai költeményeinek megzenésített változatát adták elő: többek között reneszánszkori olasz költeményeket, Mihai Eminescu szerelmes versei közül párat, továbbá Wiliam Shakespeare néhány szonettjét. A koncerteken a város arányaihoz képest kevesen vettek részt.


Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!