ERDON Helyi hírek

2010.04.19. 15:44

Bizonyítottak a matematikusok

<p>Április 16. és 18. között Nyíregyházán tizenkettedik alkalommal tartották meg a Jedlik Ányos Matematikaverseny országos döntőjét III–VI. osztályos diákok számára. Az idén 160 döntőbe jutott diák versenyzett.</p>

A szombat délelőtti 4 órás megmérettetésen a diákok előbb mérésen alapuló, majd logikai feladatokat oldottak meg. Külön érdekessége a versenynek, hogy a matematika feladatokon kívül helyesírási kérdések is voltak, mellyel a verseny szervezői az anyanyelv ápolásának fontosságát igyekeztek kiemelni.
Szatmárnémetiből három VI. osztályos diák jutott az országos döntőbe, ahol ScheflerGergő első helyen, BorosZoltán harmadik helyen végzett — mindketten a HámJánosRómaiKatolikus TeológiaiIskolaközpont diákjai, felkészítő tanár: KoczingerÉva —, valamint Leiti Dávid nyolcadik helyezést ért el — a KölcseyFerencFőgimnázium diákja, felkészítő tanár: Martin Csilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!