ERDON Helyi hírek

2010.03.07. 14:24

Ügyességi verseny csak nőknek, csajos kisautóval

<p>Szatmár megye - Virágözönben való fürdőzés helyett az emancipáltságuk fokáról tehettek bizonyságot azok a hölgyek, akik úgy döntöttek, hogy a szeles időre fittyet hányva nekivágnak a Chevrolet Szatmárnémeti kirendeltség által szervezett, csakis nők számára tervezett, ügyességi autós vetélkedő szlalomjának.</p>

A versenyen nem jelentett előnyt, sem hátrányt, a saját autó felszereltsége és lóereje, hiszen egyetlen különbség a versenyhez használt gépjárművek között a szín volt. A kék vagy zöld színben pompázó új Sparkok mindegyike ezer köbcentivel rendelkezett, és 15,5 másodperc alatt tudott volna százra felgyorsulni, ha ez lett volna a cél, és nem a bóják minél ügyesebb kerülgetése. Délelőtt alig néhányan próbáltak szerencsét, de délutánra megélénkült az átlagos versenyzők által másfél perc alatt megtehető pálya. A délutáni nyüzsgés okozta a délelőttiek bukását, hiszen az akkori első és második helyett végül kénytelen volt beérni szerényebb helyezésekkel. A kezdeményezés vélhetőleg máskor is sikert aratna, és legközelebb kedvet kapnak azok is, akik idén még nem merték megmutatni tudásukat, vagy úgy gondolták, hogy nevetség tárgyává lennének, ha nem sikerülne versenyzőket meghazudtoló sebességgel és technikával végigszáguldani a pályán. A versenyzők a legváltozatosabb foglalkozási körök közül kerültek ki, de egy dologban egyetértettek: a közutakon legalább annyi nehézséggel néznek szembe nap mint nap mint férfi társaik. A fiatalosnak és csajosnak mondott kisautók közül egyik sem szenvedett súlyos sérülést a megmérettetés során, így a versenyzőket nem ítélték a Chevrolet szalon hatalmas üvegtábláinak fényesítésére, hanem a legjobb öt köridő tulaja a PrimaGym-ben formálhatja alakját.

A parkolási verseny eredményei és díjazása:

1.      hely: Csapó-Ilyés Emőke
2.      hely: Kun Hanna
3.      hely: Tasnadi Romela
4.      hely:  Lucaci  Czimmermann Katalin
5.      hely: Vinkler Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!