ERDON Helyi hírek

2008.10.13. 16:45

Rövidhírek Szatmár megyéből

<p>Október 12-én reggel 8.35 órakor a Nagybányai Megyei Kórház munkatársai értesítették a Szatmár Megytei Rendőrfelügyelőséget, hogy az intézmény idegsebészetére szállították a 39 éves csaholyi illetőségű C. Mariát, aki azt nyilatkozta, hogy megverte a férje.</p>

A vizsgálatok során kiderült, hogy október 9-én a fentebb említett nő összeszólalkozott a férjével, a 44 éves C. Gheorghéval, aki többször is fejen, illetve hason ütötte. Ennek következtében C.Maria komoly sérüléseket szenvedett, de férje csak másnap szállíttatta be a Tasnádi Kórházba. A sérültet onnan előbb a szatmárnémeti, majd a nagybányai kórházba internálták. C. Gheorghe ellen súlyos testi sértés miatt bűnvádi eljárást indítottak.

Verekedés volt az óvári diszkó előtt

Október 12-én, 2.40 órakor L.V. értesítette a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőséget, hogy Óváriban egy vitatkozás után megkéseltek egy fiatalt. A helyszínre érkezett rendőrök megállapították, hogy a helyi diszkó előtt a 23 éves S. Viorel és egy fiatalokból álló csoport között vita alakult ki, amely tettlegességgé fajult, és S. Viorel késsel támadt meg a 15 éves S. D.–re, akit karján és mellkasán vágott és szúrt sebbel a Szatmár Megyei Kórház sebészetére szállítottak. Az orvosok megállapították, hogy a fiú élete veszélyben volt, és legalább három hét kórházi ápolásra van szüksége. A vizsgálatok folytatódnak az ügyben, a gyanúsítottat pedig 29 napra előzetes letartóztatásba helyezték

Közúti ellenőrzés volt a hét végén

A Szatmár Megyei Közlekedési Rendőrség október 12–én ellenőrzési akciót szervezett, amelynek az ittas vezetők, a megengedett sebességhatárt túllépő sofőrök kiszűrése, illetve a szóban forgó szabálysértések miatti balesetek számának a csökkentése volt. Az ellenőrzések során a rendőrök 110 esetben szabtak ki pénzbírságot, 10.021 lej összértékben. Tizenháromszor a sebességhatár túllépéséért, hatszor a biztonsági öv bekapcsolásának elmúlasztásáért, illetve négyszer a gépjármű műszaki hibái, ötször a jogosítvány hiánya, valamint négyszer szabálytalan parkolás miatt. A fentiek mellett 22 robogóst, 9 kerékpárost és 7 gyalogost büntettek meg.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!