ERDON Helyi hírek

2008.04.01. 11:27

A választás hosszú távra meghatározó lesz

<p>Nagyvárad- Hétfő délután az Ady Endre Kulturális Központ konferenciatermében üléseztek a megyei RMDSZ-szervezet küldöttei. A beszámolókat követően a szövetség több vezető politikusa is felszólalt a gyűlésen.</p>

Dr. Pete István szenátor szerint nem azért lett napjainkban fontosabb a Megyei Tanács, mert megváltozott a helyzet, hanem azért, mert az önkormányzat munkáját fontosabbá tették az RMDSZ frakciónak a tagjai. A csapatmunka fontosságára hívta fel a jelenlevők figyelmét, és annak a meggyőződésének adott hangot: helyes volt az, hogy a politikai döntés megjelent a tanácsosok munkájában, mert ezáltal a román politikai partnerek is érzik, hogy az RMDSZ-nek súlya van. Úgy vélte: az idei voksolásokon nagyobb a tét, mint bármikor, mert a Megyei Tanács elnöke sokkal erősebb lesz azáltal, hogy közvetlen úton válasszák meg. "Nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy most egy ilyen helyzetben, amikor már beindult egy jól működő gépezet, ne vigyük tovább az elkezdett munkát. Esélyünk van rá, összefogással és erős kampánnyal igenis lehetséges, hogy a Megyei Tanácsnak magyar elnöke legyen", fogalmazott a honatya.

Bűnt követ el

Lakatos Péter parlamenti képviselő megitélésében szükséges mindenkiben tudatosítani azt, hogy az idei választás nem csupán az előttünk álló négy esztendő, hanem az elkövetkezendő húsz-harminc év szempontjából is meghatározó lesz. A szavazást követően ugyanis tisztázni kell a Megyei Tanács elnökének a jogkörét, aki ennek következtében olyan erő birtokába juthat, amit most még csak sejteni sem lehet. A politikus szerint ezért nem szabad nyugodtan hátradölni vagy az egységet megbontani. "Bárki, aki az egységet megbontja vagy a magyarság körében ellenkampányt folytat, több mint hibát, bűnt követ el", közölte.

Török László nagyszalontai polgármester arra figyelmeztetett: a sikereket ízlelgetve vétek lenne azt hinni, hogy a mostani állapot örök időkre szól, és úgy gondolni, hogy ezért passzívnak lehet maradni, s semmit sem kell tenni annak érdekében, hogy újabb pozítiv eredmények szülessenek. "Jó irányba haladunk, léteznek olyan emberek, akik megmutatták számunkra a siker útját, de ahhoz, hogy tovább is így legyen, közös összefogásra van szükség", vélekedett az elöljáró.

Ciucur L. Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!