Bihar hírei

2018.08.20. 09:33

Ismerős Arcok Bihardiószegen

Augusztus 22-én a színpompás virágkocsik felvonulását követően az Ismerős Arcok együttest köszönthetjük a bihardiószegi színpadon.

Augusztus 22-én a színpompás virágkocsik felvonulását követően az Ismerős Arcok együttest köszönthetjük a bihardiószegi színpadon.A Debreceni Virágkarnevál immár hagyományos Bihar megyei kísérőrendezvénye, az Ablak Európára idén az Érmelléken is helyet kap. Augusztus 22-én, szerdán a színpompás virágkocsik felvonulását követően az Ismerős Arcok együttest köszönthetjük a bihardiószegi színpadon. Az Ismerős Arcok 1999-ben alakult és az eleinte hangulatos klubokban fellépő zenekar jelenleg egyike a legkedveltebb hazai fellépőknek. Az elmúlt 15 évben felléptek már a Kárpát-medence szinte valamennyi területén, de turnéztak Kanadában, az Egyesült Államokban és Svédországban is.

Valamennyi szerzeményük a hat művész lelkének zenei tükröződése. Zenéjük olyan, kizárólag az Ismerős Arcokra jellemző izgalmas zenei hangzást és egyedi tartalommal bíró gondolatokat nyújt, amely kiemeli az együttest a kortárs magyar rockzene táborából. Az első időkben rhythm and bluest játszottak. Idővel zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú alkotások, illetve Éberálom című lemezükön több szám is erősen dzsesszes beütésű. Az együttesre nagy hatással van a magyar népzene mellett az irodalom is.

Elismerések

Lemezeik a MAHASZ eladási listájának élmezőnyébe tartoznak. A zenekar számtalan szakmai elismerést és díjat tudhat magáénak, de a legfontosabb mérföldkőnek a Fonogram „Az év albuma” jelölést és a Nyerges Attila Állami kitüntetést tartják.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a koncertre augusztus 22-én, szerdán 21 órától a Bihardiószegi Sportpályán. A belépés ingyenes. A résztvevőket egész napos szabadtéri gyerekjátékok és lacikonyha várja. A rendezvény médiapartnere a Bihari Napló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!